Micii-MARI meşteşugari din nou la Muzeul ASTRA! Începe Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale

Evenimentul este organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Ediţia din acest an reuneşte 200 de participanţi, din 26 de judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și București, dar şi din străinătate, respectiv Bulgaria şi Republica Moldova.

Elevii din Bulgaria vor concura anul acesta, pentru prima dată, la secțiunile pictat icoane pe lemn și sculptură lemn. Cultura chineză va fi reprezentată de către Institutul Confucius Sibiu/ ULBS Sibiu.

Elevii înscrişi în concurs sunt distribuiți pe 33 de secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, ciucuri pe chelteu, împletit, împletit fibre vegetale, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, xilogravură, pirogravură, prelucrare metal, mobilier pictat, confecționat jucării tradiționale, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, modelat ceramică, olărit, confecționat măști, artă decorativă.

Ediția din acest an a Olimpiadei (faza națională) vine și cu o premieră artistică. Pentru iubitorii de dans tradițional va fi organizat un workshop interactiv de dans tradițional susținut de unul dintre celebrii Veterani din Ansamblul Junii Sibiului.

De asemenea, duminică, 24 iulie, elevii cercurilor de dansuri tradiționale, muzică populară și ușoară de la Palatul Copiilor Sibiu vor susține prestații live. Tot duminică 24 iulie, ora 17.00 se va desfășura festivitatea de închidere și premiere, moment în care toți participanții vor fi îmbrăcați în costume tradiționale.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*