Micuța campioană Ana Irina Cîndea are nevoie de ajutorul sibienilor!

La doar 11 ani, judoka Ana Irina Cîndea a fost diagnosticată cu cancer la ficat.

Irina este o elevă model din clasa a VI-a C a Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”. Silitoare, interesată, dornică să învețe și să descopere lucruri noi este modul în care prefesorii și colegii au perceput acest copil minunat. Din păcate, însă, Irina s-a lovit de la această vârstă fragedă de greutățile vieții. Recent diagnosticată cu o formă rară de cancer hepatic, fetița se pregătește de o luptă grea cu această boală. Afecțiunea de care suferă Irina necesită un tratament costisitor ce poate fi efectuat la o clinică specializată din Freiburg, Germania.

Irina nu luptă singură cu această boală

Dornici să ajute, colegii Irinei sar în ajutor și doresc să organizeze o acțiune caritabilă sub forma unui bazar. Acești copii minunați vă așteaptă în clădirea liceului Brukenthal, vineri, 18 octombrie, începând cu ora 18, să cumpărați cărți, jucării, hăinuțe, dulciuri, toate donate de ei în sprijinul Irinei. De asemenea, puteți achiziționa stickere personalizate pentru cazul Irinei, ca un semn al ajutorului oferit acesteia.

„O astfel de acțiune este o bucurie în rândul copiilor și adulților deopotrivă, cu atât mai mult cu cât scopul este unul nobil. Toți banii adunați vor fi redirecționați familiei Cîndea”, spun organizatorii acțiunii caritabile.

Doritorii pot face donații și în conturile deschise la Banca Transilvania pentru Irina, pe numele tatălui acesteia:

Cîndea Silviu Ilie

  • EUR : RO38BTRLEURCRT0V55210201
  • RON : RO53BTRLRONCRT0V55210201

Cel mai greu meci

Irina Cîndea (foto prima din dreapta), legitimată la ACS Miado’s Sibiu, este medaliată anul acesta la Campionatele Naționale U14 categoria – 32 kg (locul 2) și Campionatele Naționale U13 – 32 kg (locul 3).

„La vârsta ei de numai 11 anișori, fata este unul dintre cei mai buni judoka ai clubului sibian. A urcat de nenumărate ori pe podium, dăruind Sibiului prestanță și valoare, făcându-și antrenorii, dar și părinții mândri de evoluțiile ei. Acum este rândul nostru să luptăm alături de Irina în cel mai greu meci pe care îl are. De curând, sportiva a fost diagnosticată cu cancer la ficat. Vestea a căzut ca un trăsnet asupra familiei și a tuturor celor care o cunosc pe Irina, dar șocul trebuie să treacă și să ne mobilizăm. Nu trebuie și nu ne putem lăsa copiii singuri într-o astfel de luptă. Ficatul este singurul organ care are puterea să se regenereze și trebuie să-i dăm această șansă Irinei. În aceste momente, ea este internată la București la secția de oncologie și urmează să înceapă tratamentul, dar va trebui să plece în Germania. Costurile sunt mari, iar părinții Irinei nu vor face față fără ajutorul nostru. Știu că putem fi alături de Irina de aceea, toți cei care doresc să o ajute pot dona în conturile făcute pe numele tatălui ei. Noi suntem șansa Irinei de a se face bine!”, anunță Federația Română de Judo, pe pagina sa de internet.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*