Mieii pentru Paști pot fi sacrificați doar în abatoare autorizate

Chiar dacă afară este un peisaj autentic de iarnă, sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi.

Sursa foto: Facebook DSVSA Sibiu

Tradiția spune că de pe masa de Paști nu trebuie să lipsească mielul. Atenție însă unde sunt sacrificați mieii pentru Paști.

„În vederea prevenirii toxiinfectiilor alimentare, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale și în conformitate cu precizările tehnice transmise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranță Alimentelor, cu privire la organizarea controalelor oficiale, care trebuie dispuse în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, având în vedere riscurile pentru sănătatea publică care decurg în cazul tăierii animalelor în spații neaprobate și fără supraveghere sanitară veterinară, vă comunicăm următoarele măsuri:

DSVSA SIBIU, deși a informat din timp Consiliul Județean, Consiliile Locale, precum și președinții Asociațiilor crescătorilor de ovine și caprine de pe raza Județului Sibiu,  privind oportunitatea de a putea solicita autorizarea temporară a unor centre de tăiere, în care se pot sacrifica miei, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, cu respectarea condițiilor privind protecția și bunăstarea animalelor, precum și a normelor de igienă, până la dată prezenței, nu s-a înregistrat nici o solicitare în acest sens.

Pe rază județului Sibiu, proprietarii de animale pot solicita sacrificarea  mieilor, în abatoare autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt funcționale, respectiv:

  • SC SOBIS SOLUTIONS SRL – Cârțișoara
  • SC TRANS AGAPE SRL – Daia 
  • IF FLUIERAȘ – Bungard
  • SC ȘOPĂ MARPOD COOPERATIVĂ – Marpod
  • SC FEVA MED SRL – Mediaș
  • SC DEKA CONSTRUCT SRL – Sibiu
  • SC NICMAR SRL – Rășinari
  • SC SEBA PROD SRL – Orlat

În urmă solicitării conducerii DSVSA Sibiu, administratorii acestor societăți s-au angajat că vor asigura tăierea tuturor mieilor, la solicitarea crescătorilor, cu condiția că aceștia să respecte prevederile legale privind identificarea, transportul și comercializare animale vii. DSVSA Sibiu asigură prezența permanentă a personalului de specialitate, în toate aceste unități. Transportul carcaselor se va face cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar și pentru siguranță alimentelor, dezinfectate cu substanțe virocide, iar personalul care manipulează carcasele va fi echipat corespunzător, limitând la maximum manipularea produselor” au transmis reprezentanții DSVSA Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*