Mihai Macaveiu: Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o oportunitate concretă de finanțare a proiectelor importante (CP)

Guvernul României supraveghează atent atingerea jaloanelor din PNRR de către toate instituțiile din subordine. La nivelul Executivului, a avut loc o ședință pentru a analiza stadiul proiectelor care primesc finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„La nivelul Ministerului Economiei avem un proiect extrem de important pentru sustenabilitatea economică a țării noastre. Sunt 500 de milioane de euro puse la bătaie pentru industria microelectronicii, a producției de semiconductori, vitali, de altfel pentru industria auto de la noi din țară. Toate proiectele care au fost acceptate au fost deja transmise către Comisia Europeană pentru evaluare tehnică. După parcurgerea tuturor etapelor, beneficiarii direcți și partenerii acestora vor putea porni cercetarea și inovarea în acest domeniu. Vom ajunge, mai apoi, să putem produce astfel de echipamente chiar în România”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.

Totodată, la nivelul Cancelariei Prim-ministrului a avut loc o altă întâlnire, de data aceasta cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia. În cadrul acestei întâlniri, Guvernul și-a anunțat intenția de a institui un pachet legislativ pentru creșterea capacității de prelucrare și procesare în România, în toate sectoarele economice.

“Trebuie să adoptăm cât mai urgent mai multe măsuri pentru companiile românești lovite de criza din Ucraina. Sunt foarte multe exemple pe teritoriul României unde activitatea economică a fost afectată sau chiar închisă în urma conflictului armat din Ucraina sau în urma sancțiunilor adoptate la nivel european. Guvernul a luat deja primele decizii dar este fără îndoială nevoie de mai mult. Sunt fonduri europene pentru a ajuta industriile afectate și vor fi în perioada următoare alocate către toate sectoarele economice”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președinte PSD Mediaș.

În urma discuției, reprezentanții executivului vor fi în permanent contact, la nivel tehnic, cu industriile corespondente, pentru găsirea soluțiilor pentru sprijinirea mediului de afaceri.          

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*