Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei: Industria auto trebuie să fie sprijinită pentru a performa în continuare (CP)

Secretarul de stat a participat, la Sibiu, la o întâlnire cu reprezentanții Acarom, în care au fost discutate problemele cu care se confruntă această industrie în contextul în care trebuie să facă față mai multor crize suprapuse.

“Suntem într-un dialog permanent cu reprezentanții producătorilor de autovehicule de la noi din țară pentru a găsi, împreună, cele mai bune soluții la problemele care sunt identificate de aceștia. Am avut împreună o întâlnire la sediul Ministerul Economiei, la începutul conflictului din Ucraina, pentru a debloca, pe cât posibil, transporturile de materii prime. Totodată, am ținut cont de solicitarea acestora de implementare a unor măsuri de sprijin a industriei care se confruntă și cu criza semiconductorilor, criză ce afectează lanțurile de aprovizionare la nivel mondial. Sunt multe societăți comerciale din acest domeniu care își desfășoară activitatea în județul nostru, în județul Sibiu. Le asigur de tot sprijinul nostru”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președinte PSD Mediaș.

În întâmpinarea acestei crize mondiale, Ministerul Economiei are în desfășurare un proiect finanțat prin PNRR, care presupune acordarea unui sprijin de peste 500 de milioane de euro celor care vor să cerceteze dar să și dezvolte linii de producție în acest domeniu.

“Experții arată că această criză va dura până la începutul anului 2024 cel puțin, așa că soluția identificată la Ministerul Economiei este una care poate ajuta acest sector. Știm că este cea mai mare criză privind cipurile cu care s-a confruntat vreodată România și cred cu tărie că doar dacă acționăm împreună putem ajunge la un rezultat benefic”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președinte PSD Mediaș.

La nivelul Ministerului Economiei a fost convocat un task force în care sunt luate în discuție problemele ce apar în toate ramurile din industrie și sunt identificate rapid soluții.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*