Mii de credincioși au participat la Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană

În noaptea Învierii, sibienii au primit Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim la Catedrala mitropolitană din oraş şi au participat la slujba de Înviere şi Sfânta Liturghie, oficiate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, şi un sobor de preoţi şi diaconi.


Mii de credincioşi din întreg orașul au venit la miezul nopţii la Catedrala mitropolitană din Sibiu să ia parte la slujbele religioase închinate Învierii Domnului. Într-o atmosferă duhovnicească deosebită, credincioşii au primit Sfânta Lumină, au cântat „Hristos a Înviat” alături de preoţi şi au dus în casele lor bucuria duhovnicească unică simţită la această mare sărbătoare.

Slujba Învierii a fost oficiată pe o scenă amenajată în faţa catedralei şi a fost precedată de procesiunea în jurul lăcaşului de cult, ca un simbol actual şi dinamic al vestirii Învierii lui Hristos.

La final, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurenţiu a citit scrisoarea pastorală adresată clerului şi credincioşilor din Arhiepiscopia Sibiului, după care rugăciunea a continuat în biserică, prin Utrenia Învierii şi Sfânta Liturghie.

Programul liturgic a continuat în Catedrala mitropolitană, prin Canonul Învierii şi Sfânta Liturghie. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul „Timotei Popovici” al Catedralei mitropolitane din Sibiu.

La final, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurenţiu, a transmis tuturor credincioşilor să aibă sărbători în pace, cu bucurie şi nădejde în Hristos Cel Înviat.

SURSA FOTO: Mitropolia Ardealului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*