Ministerul Turismului și autoritățile locale își dau mâna pentru succesul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Reprezentanții Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană (SRGE) 2019 și o echipă tehnică din cadrul Ministerului Turismului, condusă de ministrul Bogdan Trif, s-au reunit la Sibiu, în cadrul unei întâlniri de lucru în care au fost discutate posibilitățile de colaborare între cele două părți.

„Consorțiul SRGE 2019 a prezentat conținutul și filosofia de lucru a Programului, accentuând faptul că acesta este un program ambițios de dezvoltare locală sustenabilă și nu numai un program de evenimente. Regiunea Sibiu a prezentat conținuturile și canalele de promovare națională și internațională, precum și partenerii cheie din cadrul Programului.

Reprezentanții Ministerului Turismului au evidențiat importanța dezvoltării de destinații românești vizibile și atractive pe plan internațional și au prezentat principalele linii de promovare a României și destinațiilor ei, subliniind importanța piețelor externe și capacitatea ministerului de a asigura prezența la târguri și evenimente naționale și internaționale de turism”, se arată într-un comunicat al consorțiului.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean

Au fost discutate o serie de proiecte și evenimente importante, propuse de ambele părți, pentru a fi derulate în parteneriat în anul 2019, urmând ca în viitorul apropiat să fie decise acțiunile comune care vor fi întreprinse și modalitățile în care acestea vor fi finanțate sau cofinanțate din bugetul național și cele locale. Ca prim pas, la propunerea reprezentanților Ministerului Turismului, Consorțiul SRGE 2019 a fost de acord cu cedarea gratuită a drepturilor de autor către minister, pentru toate produsele de promovare pe care le deține, urmând ca acestea să poată fi folosite pentru promovare în cadrul acțiunilor și evenimentelor la care ministerul participă, potrivit sursei citate. În perioada imediat următoare, cele două părți vor stabili un format tehnic de cooperare și o agendă comună de evenimente, care să susțină promovarea destinației culturale Sibiu și a turismului cultural și gastronomic în România.

Programul SRGE 2019 este derulat de un consorțiu alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Primăria municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*