Ministrul de Externe Aurescu, reacție dură la declarațiile lui Rareș Bogdan (PNL): „E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a reacționat dur, luni, la declarațiile europarlamentarului Rareș Bogdan, care afirmase recent că ministrul Aurescu ar trebui remaniat.

Foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania Facebook.com

Europarlamentarul clujean Rareș Bogdan l-a criticat, duminică, pe Bogdan Aurescu, și a susținut că ministrul de Externe al României ar trebui remaniat întrucât nu ar fi preocupat de „interesul național”. Rareș Bogdan a declarat că ministrul Aurescu nu a fost numit în funcție de PNL, ci „de stat”, scrie Monitorul de Cluj. 

Aurescu: „Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan”

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu i-a dat luni o replică prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, care spusese cu o zi înainte că acesta ar trebui remaniat.

„Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene.

Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik.

Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu pentru digi24.ro.

Rareș Bogdan îl criticase duminică pe Bogdan Aurescu și ceruse remanierea sa, însă a adăugat că acesta va rămâne în Guvern pentru că a fost numit „de stat”

„E un post al PNL, dar nu noi l-am numit acolo, ci statul”, a spus Rareș Bogdan.

În mod tradițional președintele României are un rol însemnat la numirea ministrului de Externe, dat fiind că acest domeniu este, prin Constituție, apanajul șefului statului, semnalează g4media.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*