Ministrul Turismului: Sibiul va fi polul turismului european în 2019. Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism va avea loc la Sibiu

În contextul reuniunii Guvernului României cu reprezentanții Uniunii Europene la Bruxelles, ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit și cu directorul executiv al Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander.

Împreună, cei doi oficiali au perfectat detaliile organizării, în țara noastră, a Adunării Generale a Comisiei Europene pentru ETC la care vor participa reprezentanți ai autorităților responsabile de turism din peste 30 de țări. Ministrul Turismului a propus ca acest eveniment să aibă loc la Sibiu.

„Am discutat cu domnul Santander despre organizarea acestui eveniment la Sibiu, iar propunerea mea a fost primită cu toată deschiderea de către domnia sa. Pentru Sibiu, o astfel de manifestare va fi marcantă în contextul preluării Președinției Consiliului UE de către România. Această conferință va pune turismul sub lumina reflectoarelor, va sublinia maturitatea eforturilor făcute pentru dezvoltarea domeniului, dar mai ales va prezenta România ca importantă destinație turistică în Europa și în întreaga lume”, a declarat Bogdan Trif.

De altfel, ministrul a stabilit și un parteneriat informal privind promovarea României ca destinație turistică pe platformele de comunicare ale Comisiei Europene pentru Turism.

De asemenea, el a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul valon al turismului, Rene Collin, pe tema priorităților României în domeniu în timpul președinției Consiliului UE. Șeful Turismului a obținut asigurări privind sprijinul oferit de autoritățile belgiene pentru susținerea inițiativelor României din domeniu pe perioada președinției Consiliului Uniunii Europene. „Am adresat invitația domnului ministru Rene Collin de a veni în România și de a participa la conferința ministerială de la București, unde vor participa toți miniștrii și reprezentanții turismului din statele membre ale Uniunii Europene. Îi mulțumesc pe această cale pentru implicare și îl asigur că turismul va fi un punct principal pe agenda președinției Consiliului Uniunii Europene”, a declarat Trif, după întrevederea cu omologul său valon.

Bogdan Trif face parte din delegația Guvernului care participă la Reuniunea Colegiului Comisarilor Uniunii Europene organizată la Bruxelles cu ocazia pregătirilor pentru preluarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*