Minuni mari pentru cei mici

Zece copii au primit șansa la viață, după ce au fost operați pe inimă, în această săptămână, cu ajutorul unei echipe internaționale de medici.

Operațiile pro bono au fost posibile prin eforturile Fundației Polisano, condusă de Cătălina Costache. Printre specialiștii care au participat la această misiune se numără dr. Robin Martin, președintele Societății Britanice de Cardiologie Pediatrică, dr. Andrew Perry, chirurg cardiac pediatric la Spitalul Universitar din Bristol, și dr. Bogdana Zoica, medic primar de terapie intensivă în Marea Britanie.

„Pentru mine, este onorant să văd că nişte oameni s-au pus la dispoziţia copiilor români. Ştiu peste hotare foarte mulţi medici români care se pun la dispoziţia copiilor spanioli, francezi, englezi. Semn că un copil, în sine, este universal. El are dreptul să fie asistat, vindecat, protejat, acoperit cu dragoste. Cred că este vremea să ne răsfăţăm copiii! În ultima vreme, la Catedrală, cei mai mulţi oameni pomeniţi la bine sunt medicii”, a spus părintele Constantin Necula, consilierul misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului, prezent ieri la conferința de presă în care au fost anunțate rezultatele misiunii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*