Mircea Cazan: PSD-ALDE a reuşit să inventeze munca cu adusul banilor de acasă

O ţară întreagă suferă din pricina guvernării dezastruoase actuale, pentru că au fost îngenuncheate economic coloanele vertebrale ale României, salariaţii productivi din mediile public şi privat, susține senatorul sibian Mircea Cazan.

Mircea CAZAN

Liberalul a susținut, astăzi, în plenul Senatului, o declaraţie politică intitulată „Injustiţia socială din România”.

„Cum este posibil atunci când economia României este pe un trend ascendent, să fie reduse veniturile românilor, deși toate facturile au avut creșteri de preț și viaţa a devenit mai scumpă? Realitatea anului 2018 este cruntă, pentru că românilor le-au  scăzut veniturile salariale, pentru că au venit cu bani de acasă pentru a-și acoperi contribuțiile sociale la un salariu, pe care trebuiau să-l primească, pentru că cei care lucrează în mediul privat sunt cei mai afectați de suportarea din salariu în întregime a contribuțiilor sociale! Pensionarii care așteptau la 1 ianuarie 2018 să primească o pensie majorată în baza prevederilor legii pensiilor, vor trebui să mai aștepte cel puțin până în vară. Sunt mame în concediul de creştere al copilului care au primit pe luna ianuarie 517 lei și mămici care vor avea indemnizația scăzută cu 1000 de lei.

Mediul privat din România, prin companii și profesii liberale, are un număr de circa 4 milioane de angajați. Numai la nivelul anului 2017, din impozitul pe profit al acestor companii s-au colectat la bugetul de stat 14,73 miliarde de lei. IMM-urile generau peste 50% din PIB-ul României, care în cifre înseamnă 80 de miliarde de euro. În același timp, angajau 20% din populația activă a țării noastre! Mediul privat este singurul care produce PIB real, PIB concurențial, dar a fost sufocat cu jigniri și modificări nepredictibile la legile muncii și la Codul fiscal (doar în 2017 a primit 216 modificări de articole la Codul fiscal).

Totodată, PSD-ALDE a reuşit non-performanţa să inventeze munca cu adusul banilor de acasă. La așa  ceva nimeni nu s-a gândit până acum! Românii care muncesc legal, printr-un drept garantat de Constituţie, sunt nevoiţi să aducă bani de acasă ca să plătească impozitele”, a declarat Mircea Cazan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*