Mișcarea Populară condamnă „modelul medieval în învăţământul sibian“

Este poate cel mai dezastruos început de an şcolar din Sibiu din ultima jumătate de veac, iar, pe termen lung, consecinţele vor fi extrem de grave, acuză Ingrid Sofia Hohr, preşedintele Organizaţiei Județene Sibiu a Partidului Mişcarea Populară.

Ingrid – Sofia HOHR

Pentru prima dată, elevii sibieni vor avea pe bănci un singur manual, cel de sport, susține aceasta. „Restul, cel puţin în primul semestru, sunt comasate într-o singură carte, cu de toate. Trebuie spus că tipărirea manualului de sport a costat dublu faţă de costul unui manual obişnuit. Mai mult, Sibiul nu a avut până azi dimineaţă (ieri – n.red.) un şef la Inspectoratul Şcolar nici măcar interimar. După demiterea în grabă şi fără explicaţii a fostului inspector general, nu a fost numit nimeni. Ministerul a lăsat în aceeaşi situaţie 13 judeţe din ţară. S-a anunţat un concurs de dosare, dar nu a comunicat nimeni data acestei parodii de concurs. Să nu uităm că judeţul Sibiu a fost primul pe ţară la procentul de promovabilitate la bacalaureat. Acum, trei pesedişti de vază au depus dosarele pentru a ocupa postul de inspector general. Este vorba de fostul şef de la tineret, şefa de la femei şi o consilieră municipală. Chiar dacă nu a putut depune şi el dosarul, având un calificativ nepermis de mic, fostul coleg de cameră al ministrului Pop a fost desemnat interimar inspector general. Până când se va anunţa concursul, candidaţii rămân în aşteptare”, a declarat Hohr, într-un comunicat de presă.

Liderul PMP Sibiu a mai adăugat că poate doar în Africa mai poţi găsi astfel de situaţii. „Poate doar acolo nu există ISU pentru că, nu trebuie omis, 54 de unităţi de învăţământ de la noi nu au acest aviz. Ştim cu toţii despre hoţie şi favoritism politic dar ce vină au elevii?”, se întreabă, în final, Ingrid Hohr.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*