Misiune imposibilă. CSU Sibiu merge la Oradea să surprindă

CSU Sibiu se reîntoarce în Liga Națională de baschet masculin sâmbătă 4 martie, de la ora 19, în Arena „Antonio Alexe“. Întâlnește CSM CSU Oradea, locul secund în Grupa 1-10, echipă cu prima șansă într-un meci care marchează reluarea campionatului după o pauză de aproape o lună, pentru a face loc turneului final al Cupei României și apoi meciurilor echipelor naționale.

foto: facebook/CSU Sibiu

CSM CSU Oradea caută să-și refacă moralul după ce a pierdut, la jumătatea lunii trecute, a 7-a finală a Cupei României, din tot atâtea jucate. ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a învins-o cu 78-65 (17-15, 25-18, 19-16, 17-16) în Sala Sporturilor din Constanţa.

În campionat, în etapa trecută, elevii lui Cristian Achim s-au impus spectaculos la Pitești, 81-80, cu un coș al victoriei, de 3 puncte, înscris de Kristopher Jameil Richard cu doar 2 secunde înainte de final. CSU Oradea n-a mai pierdut din 16 octombrie, 73-77 la SCM OHMA Mozzart Bet Timisoara, în etapa a 2-a, reușind de atunci nu mai puțin de 15 victorii consecutive.

„Vulturii“ lui Tomas Rinkevicius au un moral excelent, în urma unei serii de 5 victorii consecutive, care a scos echipa dintr-o situație extrem de dificilă. CSU Sibiu pierduse primele 2 partide ale anului, acasă cu U-BT Cluj și în deplasare la FC Argeș, iar obiectivul de a prinde și anul acesta un loc în lupta pentru podium părea aproape imposibil de atins. Tensiunea în Sala Transilvania crescuse la cote maxiume, iar din tribune s-a auzit o vreme „demisia, demisia“, cu referire la directorul sportiv, antrenorul secund… Din fericire, CSU s-a mobilizat exemplar chiar înainte de finalul primei părți a LNBM și s-a calificat în Top 10. Mai mult, a continuat seria victoriilor urcând pe locul 4 și păstrând șanse bune la intrarea în play-off. Ultima a fost la fel de entuziasmantă ca cea a orădenilor, CSU Sibiu câștigând în Sala Transilvania cu 74-73, printr/un ultim coș de 3 puncte înscris de Blumbergs cu 5 secunde înainte de final!

Știm că va urma un meci foarte dificil. Oradea este una, dacă nu chiar cea mai bună echipă din campionat. Ne-am pregătit foarte bine contra lor și vrem să dăm tot ce avem mai bun din noi. Știm că putem să facem un rezultat foarte bun și suntem încrezători în noi”, a spus Mirel Dragoste în cadrul unui antrenament desfășurat ieri în sala mică din Piața Teatrului.

Avem în față o echipă foarte bună, talentată. Sunt 2 posibilități de a o stopa. În primul rând să o scoatem din zona de confort. Cred că este important să facem un joc bun de echipă în apărare, pentru că uneori e greu să-i oprim unu la unu. Trebuie să jucăm ca o echipă“, a spus lituanianul Tomas Rinkevicius, antrenorul sibienilor.

Cum era de așteptat, după plecarea lui Barış Çağan Özkan, în această pauză competițională, BC CSU Sibiu și-a completat grupul stranierilor cu încă un jucător. A obținut semnătura croatului Paolo Marinelli. Înalt de 1.91 metri, evoluează pe pozițiile 1-2. Până de curând, Paolo a jucat în Franța la Evreux. De-a lungul carierei sale, a strâns meciuri în EuroCup, FIBA Europe Cup și Liga Adriatică. „Cred că este un mediu bun pentru mine și voi face totul pentru a-mi ajuta echipa până la finalul sezonului. Știu că echipa este susținută de o galerie grozavă și că e plăcut să joci la Sibiu”, a spus Paolo Marinelli.

„Paolo Marinelli a trecut cu brio și el vizita medicală și abia așteptăm să-l vedem în galben-albastru.“, a transmis azi CSU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*