Misiune imposibilă! Polițiștii sibieni au găsit 12 pasageri într-o mașină pe Valea Oltului | VIDEO

Nu mai puțin de 12 pasageri se aflau într-o mașină cu remorcă, oprită astăzi de polițiștii sibieni pe DN 7.

Șoferul intenționa să-i transporte toți până în județul Vâlcea, însă agenții de la Rutieră l-au amendat cu 870 de lei și nu i-au permis să-și continue călătoria.

„Polițiștii rutieri aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 7, desfășurând o acțiune privind legalitatea transportului de persoane, au oprit pentru control în trafic un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism ce tracta o remorcă, iar în urma verificărilor efectuate nu mică le-a fost surpriza să constatate că șoferul transporta 12 pasageri.

Consecințele unei asemenea atitudini pot fi extrem de grave, în contextul lipsei de siguranță la care s-au expus pasagerii și în raport cu particularitățile de drum existente pe DN7, drum național cu valori de trafic ridicate, cu succesiuni de cube periculoase și nu în ultimul rând, cu un risc rutier exponențial de mare față de alte segmente de drum.

Conform legislației rutiere în vigoare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei pentru transportarea mai multor persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare al vehiculului. Totodată, polițiștii nu le-au permis continuarea deplasării, intenția lor era să ajungă în județul Vâlcea, până la identificarea unei alte variante de transport”, a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, pentru Mesagerul de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*