Mitropolitul Laurențiu va inaugura prima biserică din Cartierul Arhitecților

S-au încheiat lucrările la prima biserică din Cartierul Arhitecților.

Lăcașul, construit din lemn pe un teren aflat în proprietatea Arhiepiscopiei Sibiului, va fi inaugurat și sfințit sâmbătă, 15 iunie, de către Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza.

Construcția acestei biserici face parte dintr-un proiect mult mai amplu al Arhiepiscopiei Sibiului, potrivit parohului Tiberius Macrea.

„Prin binecuvântarea și purtarea de grijă a Preamilostivului nostru Dumnezeu, am reușit finalizarea lucrărilor de edificare a unei noi biserici de lemn, care să deservească nevoile spirituale ale credincioșilor ortodocși din Cartierul Arhitecților. Biserica parohială de lemn «Sfântul Mucenic Laurențiu» este parte integrantă a ansamblului social-educațional «Sfântul Nicolae» din acest cartier, pe care Arhiepiscopia Sibiului intenționează să-l construiască pentru folosul social-educațional al sutelor de familii care s-au stabilit în acest loc. Alături de biserică, se desfășoară lucrările la noua grădiniță «Sfântul Nicolae», urmând ca, apoi, să se edifice un centru social-medical și un centru cultural-educațional. Terenul pe care s-a edificat biserica de lemn a fost achiziționat de către Arhiepiscopia Sibiului în anul 2014, prin grija și implicarea directă a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu. Bucuria noastră duhovnicească va fi încununată în ziua de sâmbătă, 15 iunie, ora 16, când Înaltpreasfinția Sa va binecuvânta lucrările săvârșite până în prezent și va inaugura spațiu liturgic al noii biserici pentru slujire“, transmite preotul Tiberius Nicolae Macrea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*