Mobilitate cu prioritate

Primăria Sibiu a găzduit, miercuri, o dezbatere publică pe tema dezvoltării urbane şi teritoriale a Regiunii Centru, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

La eveniment au participat organizaţii membre ale grupului de lucru al proiectului E-MOB și ale grupurilor de lucru tematice Dezvoltare urbană durabilă și Infrastructură şi dezvoltare teritorială, constituite pentru elaborarea Planului de Dezvoltare al Regiunii Centru pentru perioada 2021-2027.

Întâlnirea a avut ca scop consultarea actorilor regionali cu privire la direcţiile strategice din Planul de Dezvoltare 2021-2027 legate de dezvoltarea teritorială şi dezvoltarea urbană a regiunii. Pe de altă parte, a fost prezentat proiectul „Acţiuni integrate pentru creşterea e-mobilităţii în regiunile din Europa”, finanțat prin programul Interreg Europe, care vizează îmbunătățirea instrumentelor de politică din domeniul mobilității electrice, cu accent pe introducerea soluțiilor de mobilitate în sistemele de transport de călători de la nivelul regiunilor partenere. Au fost prezentate propunerile CE privind finanţarea dezvoltării urbane integrate, a mobilităţii şi conectivităţii din fondurile structurale şi de investiţii alocate României în perioada 2021-2027 prin Politica de Coeziune, dar şi aspecte privind abordarea dezvoltării teritoriale în Politica Agricolă Comună.

Reprezentanţii municipiilor şi oraşelor au prezentat experiențe şi provocări în dezvoltarea urbană integrată, plecând de la propriile strategii şi finanţările accesate în perioada de programare 2014-2020. Reprezentantul Primăriei Sibiu a prezentat conceptul de mobilitate adoptat de Sibiu și proiectele inițiate de municipalitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*