MOFT sau necesitate? Primăria sparge asfaltul impecabil de pe strada unde a copilărit Iohannis și îl înlocuiește cu pavaj

Strada Alexandru Papiu Ilarian va fi modernizată anul viitor, fără vreun argument de ordin practic, în condițiile în care deja se prezintă mai bine decât ar îndrăzni să viseze mulți dintre locuitorii din cartierele Sibiului.

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din această lună se referă la modernizarea străzii Papiu Ilarian. Strada este scurtă, însă este importantă datorită poziționării sale în centrul istoric, spun edilii.

Proiectul include reamenajarea carosabilului și a trotuarelor prin placarea cu piatră. De asemenea, se va instala tubulatura pentru cablajul metropolitan, se va crea un sistem mai eficient de scurgere a apei de ploaie și se va moderniza iluminatul public.

„Ca urmare a acestei investiții estimate la 670.000 lei, strada Papiu Ilarian se va integra în aspectul restului străzilor din centrul istoric al Sibiului”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu. Lucrările se vor realiza anul viitor.

Pe strada Alexandru Papiu Ilarian din Sibiu, la imobilul cu nr. 7, a locuit cândva și președintele Klaus Iohannis, potrivit unei firme locale care promovează un traseu turistic intitulat „Drumul Președintelui”. Casa a fost construită în anul 1881. „Este o casă frumoasă, aparținând centrului istoric, și este casa în care a copilărit în prima parte a vieții președintele. Trebuie să țineți minte că, în anii 1940, casele au început să treacă de la un singur proprietar la mai mulți chiriași. Este momentul în care regăsim în casele din centrul istoric mai multe familii nevoite să locuiască împreună și să învețe să trăiască laolaltă. Ce este special? Președintele a stat în chirie aici, părinții săi nu au deținut această casă. Era probabil ceva neobișnuit – spune dânsul în cartea sa – dar era ceva absolut normal: o casă normală, pe o stradă normală și pornește pe un drum de normalitate”, spunea Elena Lotrean, reprezentanta firmei, la lansarea proiectului.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*