MOMENT ISTORIC! Baschetbaliștii sibieni, calificați în finala campionatului național | VIDEO

După 20 de ani de la ultimul titlu de campioană, echipa clubului sibian din Liga Națională de Baschet Masculin a obținut o calificare istorică în finala campionatului.

BC CSU Sibiu a învins ieri SCM U Craiova, scor 74-58 (20-17, 13-14, 22-17, 19-10), în cadrul meciului 4 al semifinalelor, tranșând seria la 3-1 la general.

Baschetbaliștii sibieni au intrat pe parchet extrem de motivați să demonstreze că merită să fie în finală și au reușit o victorie clară, după o prestație foarte bună în teren. Susținuți de mai mult de 100 de suporteri care au făcut deplasarea la Craiova, galben-albaștrii s-au mobilizat extraordinar și au tranșat seria, la capătul a 40 de minute extrem de disputate.

”În sfârșit am reușit! Am suferit mult în sferturi și semifinale, cu echipe extrem de arțăgoase și cu jucători foarte buni, care ne-au pus probleme. Dar fericirea e mai mare atunci când e mai greu. Evident că suntem foarte fericiti, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că am muncit atât de mult încât cred că merităm să jucăm foarte bine în finală și să cîștigăm meciurile de acasă, cel puțin meciurile de acasă. Vom avea 2 zile de pauză si apoi toată concentrarea noastră se va duce acolo. Suntem extrem de fericiți. O cupă luată, o finală de campionat pe care o vom juca, dar nu și multumiți. Trebuie să facem maximum posibil. Anul acesta poate fi anul nostru din toate punctele de vedere de vedere. Băieții au lucrat  mult, o merită și formează o echipa care, după parerea mea, este că au ajuns în finală deoarece am fost câștigătoarea sezonului regulat și, chiar dacă ambele serii s-au terminat 3-1, au fost de fiecare dată mai buni”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu, la finalul meciului.

Kevin Hardy și Monyea Pratt au încheiat în double-double și alți 4 jucători au încheiat cu peste 10 puncte meciul de ieri. Justas Tamulis a marcat 14p, Chris Cooper 13, Kevin Hardy 12puncte și 11 recuperări, Monyea Pratt 10 puncte și 11 recuperări, Lucas Tohătan 10p, Isaiah Philmore 9p, Randal Falker 4p, Aurelian Gavriloaia 2p.

BC CSU Sibiu va juca primele meciuri ale finalei campionatului național în compania câștigătoarei seriei dintre U-BT Cluj și CSM CSU Oradea. Primele partide ale seriei din finală sunt programate pentru 27 și 29 mai, iar echipa noastră va beneficia de avantajul terenului propriu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*