MONEDA LOCALĂ a Sibiului stârnește CONTROVERSE înaintea lansării oficiale!

Sibiul este prima regiune din România care îşi va lansa o monedă locală. Inițiatorii proiectului, un consorțiu format din cele mai mari instituții ale județului, au făcut, însă, o greșeală elementară.

Sibcoin urmează să fie lansat, în 21 noiembrie, la Bucureşti. Această monedă va fi folosită pe durata anului 2019, când judeţul va fi Regiune Gastronomică Europeană, a anunţat aseară consorţiul Regiunii Gastronomice Sibiu, pe pagina oficială de Facebook.

Sibiul va deveni astfel prima regiune din România care va pune în circulaţie o monedă locală, se arată pe site-ul oficial al Regiunii Gastronomice Europene Sibiu, www.sibiugastronomia.ro. Potrivit acestui site, moneda locală nu înlocuieşte moneda naţională şi se alătură altor 300 de monede locale şi regionale din lume.

Denumirea monedei a fost aleasă în urma unui concurs, iar cel care a propus ideea câștigătoare s-a ales cu un premiu de 1.000 de lei. „Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, a ales numele pentru moneda locală a Sibiului. Aceasta se va numi Sibcoin, iar câștigătorul premiului de 1.000 de lei este domnul Eugen Țîntar. Sibcoin va fi lansat la Bucureşti, pe data de 21 noiembrie 2018, în cadrul unui eveniment care se va bucura de prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din România, persoane din industria HoReCa, reprezentaţi ai presei naţionale şi locale, bloggeri şi influenceri”, se arată în anunţul oficial.

Totuși, o simplă căutare pe Google le-ar fi arătat celor din consorțiu că deja există o monedă virtuală cu denumirea Sibcoin, iar de la o confuzie până la un eșec de PR și chiar eventuale consecințe juridice nu este decât un pas.

Situația a fost semnalată și de internauți, chiar pe pagina de Facebook a consorțiului care gestionează programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană, însă reprezentanții acestui consorțiu nu au găsit de cuviință să răspundă.

Criptomoneda Sibcoin a fost lansată în 2015, „în inima Siberiei”, potrivit site-ului oficial sibcoin.money. Peste 7.000 de tranzacții au fost efectuate deja prin tehnologia blockchain cu această monedă, care a fost produsă virtual în peste 17 milioane de unități, valorând în total 2,4 milioane de euro.


Mihai COLIBABA

One Comment

  1. Pingback: Sibiu | Ziarul Mesagerul – Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană: SibCoin este cea mai bună propunere pentru numele monedei noastre

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*