Monica Anisie, precizări despre sistemul hibrid de învățământ. Ce se întâmplă cu elevii care rămân acasă

În cazul școlilor care adoptă sistemul hibrid, clasele se împart și jumătate dintre elevi vin la clasă, cealaltă jumătate fac cursuri online, de acasă, după care rolurile se inversează. 

Recomandarea a fost ca perioada să fie de una-două săptămâni, însă epidemiologic vorbind, specialiștii în sănătate publică spun că rotația ar trebui să se facă la două săptămâni, pentru că în felul acesta se consumă acea perioadă de izolare, dacă cumva elevul a fost bolnav sau a fost supus unui risc, să stea în izolare și revine la școală după 14 zile, a declarat, marți seara, la Digi24, ministrul educației, Monica Anisie.

Precizările vin în condițiile în care majoritatea școlilor care se pregătesc pentru un astfel de sistem preconizează ca rotația elevilor să se facă la o săptămână o dată.

„Clasele nu trebuie împărțite neapărat în două. Aici vorbim despre o analiză a spațiului. Inițial, regula a fost ca distanța între elevi să fie de 2 metri, față-spate-lateral, însă acum, Organizația Mondială a Sănătății prevede o distanțare fizică de numai un metru. Deci, dacă spațiul clasei respective permite să fie prezenți fizic mai mulți elevi decât 15, cu distanțare de un metru sau cu separatoare, rămâne decizia la nivel de unitate de învățământ”, a explicat Monica Anisie.

Sursă: Digi24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*