Monitorizarea calității apei împreună cu elevii de liceu

Cu ocazia Zilei Mondiale de Monitorizare a Calității Apei, societatea Apă Canal Sibiu S.A. a implicat în această activitate elevii din cadrul Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu.

Aceștia au efectuat, în zilele de 22 și 23 octombrie, vizite la stația de tratare a apei potabile „Dumbrava” și la stația de epurare ape uzate a municipiului Sibiu, în cadrul programului „Școala Altfel”. „Evenimentul urmărește creșterea conștientizării tinerei generații în privința importanței protejării resurselor de apă, prin încurajarea oamenilor să desfășoare o monitorizare elementară a apelor din zona în care locuiesc și să participe în viitor la protejarea acestora”, a explicat conducerea operatorului regional de apă și apă uzată, într-un comunicat de presă.

Exercițiu util

Ziua Mondială a Monitorizării Calității Apei este sărbătorită oficial în data de 18 septembrie, dar monitorizarea și evenimentele educaționale pot să aibă loc oricând, din 22 martie și până în 31 decembrie. Reprezentanții Apă Canal Sibiu S.A. au fost alături de liceeni, iar tinerii au putut învăța procesele prin care trece apa brută pentru a corespunde standardelor de potabilitate și a fi potrivită consumului, respectiv cele prin care apa uzată, colectată de sistemele de canalizare, este epurată și poate fi reintrodusă în circuitul natural.

Monitorizarea calității apei este efectuată în permanență prin laboratorul de analize apă potabilă și ape uzate al Apă Canal Sibiu S.A. Acest lucru înseamnă că analizele, încercările și determinările efectuate sunt recunoscute la nivelul tuturor instituțiilor de control, oferind siguranța monitorizării continue a proceselor de potabilizare a apei brute și epurare a apelor uzate.

Elevii au aflat despre modul în care a fost îmbunătățită calitatea apei și a mediului din zona de operare a Apă Canal Sibiu S.A., datorită programelor de investiții derulate de societatea sibiană atât din fonduri proprii, cât și europene, cu beneficii directe pentru peste 246.000 de locuitori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*