Moş Tănase, veteran de război, a împlinit 100 de ani. Studenții AFT Sibiu au sărbătorit împreună cu el

Veteranul de război Moș Tănase a împlinit 100 de ani. I-au fost alături studenți ai Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu și prefectul Mircea Crețu.
La invitația structurilor asociative ale veteranilor sibieni (ANVR Sibiu și AMVVD Sibiu) reprezentanţi ai Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu au participat, împreună cu prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, la un moment de maximă trăire sufletească: maiorul (în retragere) Mare Tănase Mihai, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, a împlinit 100 de ani.
”Deși imobilizat la pat de o fractură de șold, moș Tănase genera o energie și o stare de bine care contrazicea radical înscrisurile din documentele de identitate. Tânăr și proaspăt la suflet, hâtru și spiritual, veteranul nostru ne-a oferit un spectacol de poezie și de glume spumoase.”, transmit reprezentanții AFT Sibiu
Moș Tănase a schimbat registrul, devenind grav și profund atunci când tinerii studenți militari l-au rugat să le dea un sfat de viață… „Ce să le spun? Să fie înțelepți, patrioți și să-și pună sufletul pentru țara asta … Le urez multă sănătate și la mulți ani, să-mi ajungă vârsta! La toți vă doresc așa! Și să dea bunul Dumnezeu gânduri bune celor care ne conduc!”, le-a urat veteranul tinerilor cadeți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*