Motoarele turate pentru modernizarea drumului județean DJ 107 B Păuca – Alămor – Mândra – Slimnic, în lungime de 35 km

Președintele Daniela Cîmpean a revenit pe cel mai mare șantier deschis în județul Sibiu.

Încă un proiect al Consiliului Județean Sibiu privind modernizarea infrastructurii rutiere se bucură de o evoluție bună. Este vorba despre drumul județean 107 B Păuca – Slimnic, în lungime de 35 km, care leagă Valea Târnavelor de Țara Secașelor și de județul Alba.

În paralel cu lucrările de modernizare efectuate pe mai multe drumuri județene (DJ 141 Mediaș – Bârghiș, DJ 142 G Copșa  Mică – Motiș, DJ  106 T Ocna Sibiului – Topârcea, construire pod nou în localitatea Săsăuș), un alt șantier al Consiliului Județean Sibiu este în plină desfășurare pe drumul județean 107 B Păuca – Alămor – Mândra – Slimnic. „Mobilizarea constructorului – SC STRABAG SRL – este extraordinară și este o garanție că lucrările vor fi executate la termen și cu maximum profesionalism”, a apreciat Ioana Căpățînă, purtător de cuvânt CJ Sibiu.

Vizitele în teren ale conducerii CJ Sibiu au continuat și în această săptămână, obiectivul de investiții vizat încă o dată fiind DJ 107 B Păuca – Slimnic.  Astfel, miercuri, 20 noiembrie, Daniela Cîmpean, însoțită de ing. Daniela Stoica, șef serviciu Patrimoniu, Investiții din cadrul Direcției Tehnice a CJ Sibiu, și de ing. Ovidiu Breaz, consilier tehnic în Cabinetul Președintei, au fost prezenți la școala din localitatea Alămor în cadrul unei întâlniri cu primarii comunelor Păuca, Loamneș și Slimnic, cu reprezentanți din partea constructorului, ai proiectantului (D P Cons SRL Cluj-Napoca) și ai firmei care asigură dirigenția de șantier (SC BETA COPS SRL București).

Scopul reuniunii a fost acela de a prezenta stadiul lucrărilor la drumul județean, a pregătirilor pentru conservarea pe timp de iarnă a lucrărilor executate și a măsurilor pentru asigurarea derulării traficului în condiții de siguranță.

În cele patru luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (15.07.2019) și până în prezent, constructorul a executat următoarele lucrări: casete, ziduri de sprijin, coloane forate, zone asfaltate, podețe transversale și de acces la drumurile laterale, rigole și șanțuri, așternere balast și piatră spartă.

”Am avut o experiență plăcută vizionând lucrările care se fac pe întreg drumul județean 107 B Păuca-Slimnic, care este cel mai mare șantier deschis la ora actuală în județul Sibiu. Mi-aș dori să avem parte numai de astfel de colaboratori cum sunt cei implicați în această investiție, care execute lucrări și pe DJ 142 G Copșa Mică – Motiș. M-a impresionat să văd că se lucrează atât de bine și atât de curat. Primarii prezenți sunt mulțumiți și nu am avut nicio reclamație. Am considerat că este necesar să avem această întâlnire, să armonizăm interesele autorităților cu cele ale cetățenilor și ale contractanților investiției de față, pentru că astfel putem găsi cele mai bune soluții”, a declarat Daniela Cîmpean la finalul vizitei pe teren.

Valoarea totală a lucrărilor de execuție este de 84.924.230,9 lei, fără TVA.

Valoarea totală a investiției este de 109.076.957,07 lei cu TVA, din care:

  • 20.163.008,18 lei cu TVA cofinanțarea CJ Sibiu
  • 88.913.948,89 lei cu TVA finanțarea obținută din fonduri guvernamentale, de la Ministerul Lucrărilor Publice,  Dezvoltării și Administrației, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*