Mozart, sărbătorit la Sibiu printr-un concert al Stagiunii Camerale “Florescu-Fernandez & Friends”

Stagiunea Camerală “Florescu-Fernandez & Friends” îi invită pe melomani să sărbătorească nașterea marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart, într-un concert intitulat „La mulți ani, Mozart!”.

Evenimentul se va desfășura la Sala Oglinzilor a Forumului German, duminică, 27 ianuarie, începând cu ora 17. Lucrări de muzică de cameră din creația lui Mozart vor fi interpretate de muzicienii: Oana Bădescu (flaut), Ciprian Dancu (clarinet), Mihai Andrițcu (vioară), Gabriel Silișteanu (violă), Alina Stavăr (violă), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), Karina Fernandez Samodaiev (pian) și Monica Florescu (pian).

Program MozArt

  • Rondo pentru flaut și pian, kv.184
  • Cvartet cu flaut în Re major, kv.285
  • Trio pentru clarinet „Kegelstatt”, kv.498
  • Sonată pentru pian în Do major, kv.545
  • Variațiune pentru pian în Re major, kv.573

Donația sugerată este de 15 lei. „Într-o noapte de iarnă, intr-o zi de marți, 27 ianuarie, din anul 1756, la ora 8 seara, în Salzburg, a avut loc un miracol: s-a născut Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart care în scurt timp va deveni o stea de la răsărit pentru fenomenul muzical: Wolfgang Amadeus Mozart. În doar 35 de ani de viață, Mozart ne-a  dăruit mai mult de 600 de lucrări, între care sunt 21 de opere, 15 misse, peste 50 de simfonii, 27 de concerte pentru pian, 5 concerte pentru vioară, 20 sonate pentru pian, 26 de cvartete pentru corzi și multe, multe altele”, transmit organizatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*