Mulți au căzut în plasa SMS-urilor capcană. Iată ce au pățit

Cei care au căzut în plasa campaniei cu sms-uri capcană au instalat o aplicație malițioasă care permite atacatorilor să obțină informații sensibile din telefon, spune Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Mai mulți utilizatori au anunțat că, după ce au accesat link-ul din mesaj, au descărcat și instalat o aplicație malițioasă pentru Android, denumită „Voicemail”, spune DNSC.

Ulterior, această aplicație cerea multiple permisiuni, care, odată acordate, permiteau atacatorilor să spioneze utilizatorul și să extragă date sensibile legate de activitatea lui pe dispozitiv.

DNSC: În cazul în care ați instalat și acordat permisiuni multiple unei astfel de aplicații, recomandăm să folosiți o soluție de securitate pentru eliminarea acesteia sau să reveniți la setările din fabrică ale dispozitivului. Nu uitați înainte să faceți un back-up pe o sursă externă a datelor esențiale pentru dvs. (contacte, imagini, videoclipuri, etc.), pentru a nu le pierde.

Poliția Română a lansat un apel prin care cetățenii sunt îndemnați să nu deschidă link-uri primite de la necunoscuți prin SMS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*