Mulțumiți de deszăpezire? Iată ce a făcut Primăria Sibiu în ultimele 24 de ore!

Primăria Sibiu a continuat să acționeze în oraș și în ultimele 24 de ore pentru a deszăpezi străzile din municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș. 

În oraș s-a acționat pe parcursul nopții de 26 spre 27 februarie cu 12 utilaje, potrivit reprezentanților municipalității. Acestea au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada cu ajutorul plugurilor. Și în stațiunea Păltiniș s-au continuat intervențiile mecanizate cu un utilaj care a îndepărtat zăpada de pe carosabil și a împrăștiat antiderapant.

„În ceea ce privește municipiul, s-a intervenit pe străzi în ordinea priorităților stabilite în funcție de volumul de trafic. Pe străzile incluse în prioritatea 1 și 2 s-a trecut de două ori cu utilaje și materiale, iar apoi s-a intrat pe străzile cu rang 3 de prioritate. De asemenea, s-a continuat intervenția manuală începând cu ora 6 a acestei dimineți, fiind vizate scările, trotuarele care aparțin domeniului public, aleile și piețele centrale. În ceea ce privește cantitățile de material antiderapant folosit, s-au împrășitat în noaptea trecută și dimineața acestei zile peste 70 de tone de sare, aproximativ 15 tone de clorură și 10 metri cubi de nisip în zonele pietonale. Menționăm că în stocul firmei de deszăpezire există în prezent 100 de tone de sare și 40 de tone de clorură. Precizăm că în această dimineață pe arterele principale carosabilul era complet deszăpezit. Viceprimarul Corina Bokor, precum și inspectorii serviciului abilitat au verificat în teren starea drumurilor și modul în care firma de deszăpezire a intervenit. În urma controalelor, s-a constatat că arterele principale se aflau într-o stare bună, iar în cartiere materialul antiderapant a început să acționeze și să topească zăpada. Tot în urma acestor controale, încă din această dimineață, de la ora 9.30, Primăria Sibiu a dispus continuarea intervenției cu precădere în cartiere. Echipele firmei de deszăpezire vor rămâne în teren și în această noapte, pentru a împrăștia material care să evite formarea poleiului”, susține Mirela Gligore, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu.

Declarații Primăriei vin după ce, în ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Adela Muntean a criticat activitatea de deszăpezire. La ședința la care a participat și viceprimarul Bokor, prefectul a solicitat intervenții mai eficiente și în cartierele Sibiului, afirmând că mai mulți sibieni s-ar fi plâns de faptul că utilajele se plimbă pe străzi cu lama ridicată.

One Comment

  1. RUSINE sa le fie , niste mari incompetenti .
    Sa comunice ce buget au alocat ptr dezapezire anul acesta si cat ne v-a costa contractul respectiv ? care binenteles ca nu se realizeaza dar se plateste . Cat o sa mai dureze magariile acestora ? cine ii controleaza ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*