Municipalitatea investește în sportul sibian

Regulamentul de închiriere a terenului secundar al Stadionului Municipal va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu, săptămâna viitoare.Serviciul de Administrare a Domeniului Public a publicat pe site-ul oficial www.sibiu.ro regulamentul pentru utilizarea terenului secundar al Stadionului Municipal. Regulamentul va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din luna februarie.

Fodor: „Am finalizat un alt proiect important“

Acesta stabilește faptul că pe teren se vor desfășura activități sportive, precum: competiții, acțiunile ale unităților de învățământ, acțiuni sportive care implică comunitatea, dar poate fi utilizat pentru sport și de către persoane fizice. „După deschiderea curților școlilor pentru practicarea sportului, am finalizat un alt proiect important pentru sibieni: reabilitarea terenului secundar al Stadionului Municipal. Acesta va putea fi utilizat pentru antrenamente de fotbal și pentru minifotbal de asociații și cluburi sportive, dar și de amatori”, afirmă Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Condiții

Terenul secundar poate fi utilizat fie ca suprafața întreagă, un teren de fotbal de 97 pe 51 metri, fie ca patru terenuri de minifotbal cu dimensiunea de câte 42 pe 22 metri. Accesul pe teren va fi permis doar cu încălțăminte specifică, fiind interzisă încălțămintea sportivă cu crampoane de metal. Terenul mare este disponibil pentru închiriere de luni până duminică între orele 8 și 20, iar cele patru terenuri de minifotbal sunt deschise toată săptămâna între orele 8 – 22.

Regulamentul prevede și taxele de utilizare: 90 lei/h pentru un teren de minifotbal și 360 lei/h pentru terenul mare de fotbal. Închirierea se va face în baza unei cereri depuse în termen de 15 zile de la aprobarea regulamentului prin hotărârea Consiliului Local. În anii următori aceste cereri trebuie depuse în perioada 1 ianuarie – 15 ianuarie.

Facilitățile acordate

Cererile se vor soluționa în următoarea ordine de prioritate, cu următoarele reduceri de tarife: asociațiile și cluburile de fotbal cu sediul în municipiul Sibiu, afiliate la Federația Română de Fotbal și Minifotbal care evoluează în campionatele de seniori și juniori din România, în ordinea statutului la care se află și importanța campionatelor în care evoluează și pentru care se antrenează sau organizează meciuri amicale de fotbal; acestea vor achita 10% din taxe. Școlile de fotbal cu sediul în Sibiu afiliate la F.R.F, pentru copii și tineri cu vârsta de până la 18 ani vor achita tot 10% din taxe, în timp ce școlile de fotbal din sistemul public, cu sediul în Sibiu, subordonate Ministerului Educației Naționale, pentru copii și tineri cu vârsta de până la 18 ani vor achita 5% din taxe. Totodată, școlile de fotbal din sistemul privat, cu sediul în Sibiu, pentru copii și tineri cu vârsta de până la 18 ani, vor achita 50% din taxe.

Organizatorii de evenimente aprobate pe Agenda Culturală, Sportivă și Comunității vor achita jumătate din taxe.

Școlile gimnaziale, liceele și universitățile din Sibiu vor achita 5% din taxe dacă sunt din sistemul public și 50% din taxe dacă funcționează în sistem privat.

Instituțiile de stat din Sibiu care organizează probe sportive și competiții vor achita 50% din taxe.

Asociațiile și cluburile de fotbal cu sediul în celelalte localități din țară, afiliate la Federația Română de Fotbal și Minifotbal care evoluează în Campionatele de seniori și juniori din România, în ordinea statutului la care se află și importanța campionatelor în care evoluează și pentru care se antrenează sau organizează meciuri amicale de fotbal vor achita taxa întreagă. Totodată, amatorii vor achita întreaga taxă. Cereri pentru închirierea terenurilor se vor primi pe tot parcursul anului, acestea urmând să fie luate în calcul în ordinea înregistrării.

Intervalul minim de închiriere a fost stabilit la 1 h. Plata tarifului se poate face la casieria serviciului public de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, direct la Stadionul Municipal sau printr-o aplicație pe care serviciul de resort o va dezvolta pentru rezervări și plată online.

 

Infrastructură modernă

Reamintim faptul că acest teren secundar a fost complet modernizat cu finanțare din bugetul local. Pe lângă amenajarea suprafeței de joc cu gazon artificial, tribuna laterală a fost reabilitată, a fost amenajat un sistem la care se poate conecta sonorizarea și a fost creată o instalație nocturnă. De asemenea, a fost instalată în zonă o cișmea cu apă potabilă. Același contract a prevăzut amenajarea unei alei pietonale iluminate pe latura dinspre parc, mobilată cu bănci și coșuri de gunoi. Lucrările s-au finalizat la sfârșitul anului 2016.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*