Municipiul Sibiu se va înfrăți cu Chișinăul

Consilierii locali vor dezbate în ședința din data de 28 iulie un proiect de hotărâre care prevede înfrățirea dinre municipile Sibiu și Chișinău, capitala Republicii Moldova.

 

 

În acordul de cooperare între cele două municipalități se arată că autoritățile locale din Sibiu și Chișinău au decis de comun acord să coopereze în mai multe domenii de interes comun, cum ar fi cele legate de administrație ocală, de cultură, educație dar în în domeniul schimbului între locuitorii celor două orașe.

Toate acestea au la bază, conform acordului, legăturile profunde legături istorice și de limbă, și relațiile tradiționale de prietenie între România și Republica Moldova.

Până acum, municipalitatea din Chișinău a încheiat acorduri de înfrățire cu patru orașe din România: București, Iași, Alba Iulia și Suceava.

Decelaltă parte Sibiul are până acum 13 acorduri de înfrățire cu localități din întreaga lume. Acordul cu Chișinăul reprezintă o premieră, capitala Moldovei fiind primul oraș din această țară care urmează a se înfrăți cu Sibiul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*