„Mută autobuzul! Mută autobuzul!“

FC Hermannstadt a încercat un meci întreg să scoată Metaloglobus Buucurești din propria poartă, în această seară, pe „terenul comunal“ din cartierul Pantelimon, scor 1-1.

„Va fi un meci între două echipe care, până acum, au încercat să joace fotbal. Vom vedea ce va ieși. Sper și îmi doresc foarte mult ca noi să câștigăm, pentru că avem obiectivul nostru și ar fi bine să terminăm meciul sau după etapa asta cu maxim de puncte“, declara Marius Măldărășanu, înainte plecării spre București, pentru meciul din etapa a 4-a a Ligii a 2-a cu Metaloglobus, fosta sa echipă.

„Râul, ramul“

Până la urmă, FC Hermannstadt a suferit în meciul desfășurat joi după-amiază, în Capitală, deși a controlat partida cap-coadă, fără a avea totuși prea multe ocazii la poarta adversă. A întâlnit o echipă modestă, care a profitat din plin de terenul sintetic – de lumea a treia a fotbalului, și care „s-a băgat cu tot autobuzul în poartă“, după ce a nimerit un gol norocos, în minutul 20, la un cap sub transversală semnat de Enache.

FC Hermannstadt a luat astfel contact cu adevărata Liga 2, unde echipe modeste se mobilizează în fața favoritelor, fără a avea prea multe pretenții, dar care folosesc „râul, ramul“, adică maidanele denivelate folosite pe post de terenuri de fotbal, pentru a scoate maxim de puncte, fentând astfel fotbalul. Până la urmă s-a terminat la egalitate 1-1, golul sibienilor fiind semnat de Buhăceanu (‘65), intrat în locul lui Năstăsie – accidentat.

Pluton fruntaș

Înaintea partidei din Capitală, cinci echipe formau plutonul celor cu maxim de puncte după 3 etape disputate în Liga 2: Unirea Slobozia, Steaua București, U Cluj, FC Hermannstadt și Concordia Chiajna. Echipa sibiană a jucat din nou în uvertura rundei, întâlnind în deplasare Metaloglobus București, locul 6 înaintea partidei, cu victorii în fața Astrei Giurgiu și a Petrolului Ploiești și înfrângere, 1-2 cu Concordia Chiajna.

Echipa sibiană a lăsat impresia că gestionează încă greu stresul generat de obiectivul impus de a reveni în Liga I, ceea ce înseamnă câștigarea a cât mai multor meciuri, acasă și în deplasare. Chiar dacă i-a ieșit cu FC Buzău, Unirea Constanța și Poli Iași, se simte apăsarea în starul fiecărei partide.

Prudență în startul partidelor

Cu Poli Iași, în runda precedentă, la Mediaș, pe teren „propriu“, FC Hermannstadt a suferit întreaga primă repriză, în încercarea de a se apropia periculos de poarta adversă, fără a fi surprinsă pe contraatac. Decât să primească gol, mai bine a jucat prudent, însă pentru actul secund Marius Măldărășanu a propus câteva mutări care s-au dovedit în cele din urmă inspirate. I-a aruncat în luptă, după pauză pe Sîntean, Năstăsie și Niță, iar ocaziile s-au înmulțit la poarta ieșeană. Ultimii doi au și marcat pentru FCH, golul lui Năstăsie (59’) fiind urmat de o egalare nesperată a oaspeților, în minutul 72, la o eroare a portarului Ionuț Pop.

Final fericit la Mediaș

Golul victoriei de săptămâna trecută a venit târziu, tânărul Lorent Niță reușind să finalizeze perfect, din 8 metri central, o fază prelungită de atac a sibienilor, în minutul 88. „Sunt trei puncte mari… poate jocul nu a fost cel așteptat. Am făcut niște schimbări pe parcursul jocului tocmai în ideea de a destabiliza, l-am băgat și pe Sîntean, având calitate tehnică. Aveam nevoie de acțiuni unu contra unu. A ieșit bine. Mă bucur și pentru Niță, pentru că a avut o șansă mare și în meciul de la Constanța și acum a marcat golul de trei puncte. Sunt bucuros, avem nouă punte, suntem în grafic, dar sper la mai bine”, avea să declare Marius Măldărășanu, antrenorul FCH.

Marius Măldărășanu l antrenor FCH: „Nu pot decât să-mi felicit jucătorii pentru mentalitatea de învingător, și trebuie să aibă asta, pentru că știți foarte bine obiectivul nostru este doar promovarea. Nu există alt obiectiv intermediar. Spun asta mereu, pentru că vreau să ne intre foarte bine în cap.“

Echipele FCH

FC Hermanstadt cu Poli Iași: I. Pop – Pantea, Antoche, I. Stoica, Opruț – Alhassan (Andr. Lungu 81′), Mino Sota, P. Petrescu (cpt.)(Plazonja 85′) – Balaure (I. Năstăsie 46′), Buhăcianu (Sîntean 58′), Al. Oroian (L. Niță 81′). Rezerve neutilizate: Muțiu – Issah, Tomșa, Bejan.

FC Hermannstadt cu Metaloglobus: I. Pop – Pantea, Antoche, I. Stoica, Opruţ – Alhassan, Mino Sota, I. Năstăsie (Buhăceanu) – P. Petrescu (cpt.), Sîntean (Balaure), Al. Oroian

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*