Muzeul ASTRA, prezent la cel mai mare festival de gătit gulyas din lume

Județul Sibiu a fost reprezentat de Muzeul ASTRA și Asociația HID la cel mai mare festival de gătit gulyás din lume organizat în Szolnok, Ungaria.

Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA și Levente Serfőző, președintele Asociației HID – Centrul Cultural Maghiar au reprezentat Sibiul la a XIX-a  ediție a Festivalului „Szolnoki Gulyásfesztivál” din Ungaria. Din delegație au mai făcut parte muzeografi, reprezentanți ai presei, precum și o echipă de bucătari care au participat, alături de alte 150 echipe înscrise în concurs.

„Amploarea acestui eveniment internațional este dată de prezența unor reprezentanți din peste zece țări din Europa și Asia. Faptul că am reușit să participăm la Festivalul „Szolnoki Gulyásfesztivál” din Ungaria  reprezintă un reper pentru organizarea unor evenimente asemănătoare în Sibiu pe viitor. Demersul este unul favorabil, mai ales dacă ținem cont de faptul că regiunea Sibiu va fi Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019”, a declarat Ciprian Ștefan.

„Delegația din Sibiu a fost prezentă la invitația Primăriei municipiului Szolnok și a d-lui Sándor Csányi, directorul festivalului, denumit „Regele Gulyásului” datorită măiestriei sale în arta gătitului la ceaun – în Sibiu deține recordul de a fi gătit cel mai mare gulyás din regiune, chiar în vara acestui an în cadrul Zilelor Hungarikum – dar și datorită reușitei festivalului din Szolnok”, a declarat Levente Serfőző, președintele Asociației HID – Centrul Cultural Maghiar.

Peste 40.000 de vizitatori au fost prezenți sâmbătă, 9 septembrie, în Tiszaliget din Szolnok, să deguste gulyasurile pregătite și să participe la programele interactive organizate în cadrul festivalului, potrivit unui comunicat al Muzeului ASTRA.

 

cof

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*