Muzeul ASTRA schimbă tarifele de vizitare şi taxele practicate în anul 2022

Muzeul ASTRA schimbă tarifele de vizitare şi taxele pentru servicii în anul 2022. În contextul generat de criza produsă la nivel internaţional, regional şi local, de pandemia Covid-19, anul financiar 2021 a adus multiple provocări Muzeului ASTRA, potrivit unui comunicat de presă.

Am readaptat programele noastre în funcţie de restricţiile impuse de pandemie, însă contextul sanitar internaţional s-a simţit din plin în numărul limitat de vizite din partea turiştilor din străinătate, asupra căruia vom reveni cu precizări într-un comunicat de presă de bilanţ. Încasările şi investiţiile noastre au fost orientate îndeosebi către segmentul de restaurare şi conservare al patrimoniului cultural. Ca să putem să continuăm misiunea noastră de a fi un pol al culturii şi al multiculturalităţii din România, suntem nevoiţi să majorăm tarifele aplicate pentru vizitarea Muzeului ASTRA, dar şi cele alocate serviciilor prestate aici.

„Am încercat să creştem procentul de autofinanţare atât prin creşterea valorii încasărilor reale din bilete vândute şi servicii prestate cât şi prin eficientizarea alocării resurselor umane spre activităţile productive, uneori neglijând funcţiile de bază ale instituţiei. Am diversificat, am crescut numărul, frecvenţa şi calitatea activităţilor culturale organizate pe tot parcursul anului, atât în sezon cât şi în extra sezon, atât cât restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei şi prevenirea infectării cu Covid-19 ne-au permis. Am reuşit să atragem finanţări substanţiale din fonduri nerambursabile naţionale şi internaţionale pentru a continua programele culturale asumate şi pentru a ne continua dezvoltarea, pentru a ne menţine cât mai vizibili, mai activi şi mai relevanţi în piaţa internaţională a operatorilor culturali. Am analizat şi comparat taxele şi tarifele practicate de Muzeul ASTRA cu al altor instituţii de profil din România, de importanţa naţională, luând în calcul şi anvergura şi calitatea ofertei culturale a acestora. Am ţinut cont de indicele de inflaţie, creşterea preţurilor la materii prime şi materiale, creşterea veniturilor populaţiei, dar şi de creşterea, pe cale de consecinţă a costurilor de organizare şi a cheltuielilor de întreţinere a Muzeului ASTRA. Am ţinut cont de diversificarea nevoilor publicului şi adaptarea la cerinţele tuturor categoriilor de beneficiari, dar şi de impactul pe care acest lucru îl va avea asupra bugetului instituţiei noastre. Odată cu schimbarea planului tarifar avem în vedere extinderea, modernizarea şi îmbunătăţirea infrastructurii culturale a Muzeului ASTRA pentru a continua să livrăm produse culturale de cea mai înaltă calitate. Intenţionăm să continuăm dezvoltarea instituţiei noastre şi să aplicăm proiecte pe diverse fonduri europene, naţionale şi internaţionale, situaţie care necesită asigurarea cofinanţării. Avem în vedere creşterea valorii veniturilor proprii reale încasate cu până la 20% faţă de cele realizate în 2021. Suntem convinşi că toţi cei care iubesc fenomenul ASTRA vor înţelege şi ne vor fi alături în număr mare, pentru că merităm!”, a declarat Ciprian Ştefan, manager general Muzeul ASTRA.

ARGUMENTE pentru abonamente anuale @ Muzeul ASTRA:

Muzeul ASTRA este singurul din ţară care oferă comunităţii locale şi nu numai acces nelimitat la colecţii şi o infrastrucutra culturală unică (peste 400 de construcţii originale, conservate şi restaurate, peste 100.000 de obiecte autentice expuse în interioarele caselor şi atelierelor meşteşugăreşti, animale şi păsări de curte din rase arhaice locale, grădini de flori şi legume, plantaţii de pomi fructiferi, culturi de cereale şi plante tehnice) toate facilităţile (alei senzoriale, trasee prin natură, locuri de odihnă şi popas) şi acţiunile culturale organizate de Muzeul ASTRA (animaţii culturale, ateliere de educaţie muzeală, demonstraţii practice, spectacole şi reconstituri ale obiceiurilor tradiţionale). Aici avem aer curat, linişte, siguranţă, într-un mediu plăcut şi prietenos. Media de utilizarea a abonamentelor este de 24 intrări / an / abonament.

EXEMPLE/ COMPARAŢII

Abonament de familie (300 lei anual părinţi + copii <14 ani):
– < 1 leu / zi / familie
– Exemple/ comparaţii:
– Părinţi + 2 copii – 88 lei / vizită, preţul abonamentului include 3 vizite, cea de-a patra este la jumătate de preţ, iar de la cea de-a cincea vizită – gratuit

Echivalent a 2 ieşiri la pizza / fast food, 3 ieşiri la cinematograf şi 1/2 abonament anual Netflix pentru doar 2 utilizatori

Abonament pensionari
– < 25 bani / zi / persoană

Abonament individual (adulţi)
– 50 bani / zi / persoană

Abonament elevi studenţi (40 lei, în baza carnetului de elev/student):
– 10 bani / zi / persoană
– Exemple/ comparaţii:
– 1 pachet de ţigări + latte machiato + croissant,
– 1 pizza XL+ bere, 2 şaorme cu de toate
– 1 lună de abonament Netflix,
– 2 luni de abonament Spotify
– 1/2 lună abonament la sala de fitness
Bilet individual @ Muzeul ASTRA/ 2022 – 35 lei / zi

Bilet intrare muzee naţionale: 20-60 lei – vizite < 3 ore

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorităţi pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*