Muzeul ASTRA stinge lumina și te invită să te reconectezi la Pământ!

În fiecare an, în 24 martie, Muzeul ASTRA sărbătorește planeta prin intermediul unei acțiuni globale de conștientizare, Ora Pământului.

Prin urmare, și anul acesta, începând cu 20:30, timp de oră, luminile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se vor stinge. De data aceasta, însă, acest gest vă invită la 60 de minute de gândire în care să găsim împreună, prin intermediul miilor de artefacte expuse în Dumbrava Sibiului, noi modalități prin care ne reconectăm la Pământ.

,,10 povești, adevărate învățături despre respectul față de mediul înconjurător, vor fi publicate, din 6 in 6 minute, pe pagina de Facebook a muzeului ASTRA, tocmai pentru a ne face să ne uităm cu rost înapoi pentru a putea privi cu încredere înainte. Sunt 10 lecții de sustenabilitate livrate de viața din satele de acum 100 de ani prin intermediul patrimoniului cultural pe care suntem datori să le transmisem generațiilor viitoare, pentru că rolul unui muzeu nu este doar de a păstra și conserva, ci și de a educa, de a se implica activ în viața comunității pe care o servește”, a declarat Ciprian Ștefan, directorul Muzeului ASTRA.

Această campanie de conștientizare va continua pe tot parcursul anului prin intermediul programelor educaționale oferite de Muzeul ASTRA. Campania va cuprinde ateliere de reciclare creativă, de conștientizare pentru utilizarea responsabilă a resurselor naturale, de descoperire și reconectare la propriu cu natura prin intermediul unor noi trasee prin pădurea Dumbrava.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*