Muzica secolului XIX, la Filarmonica Sibiu

După o serie de concerte de muzică contemporană, reunite în prima ediție a Festivalului ”Minunata Muzică Nouă – Brave New Music”, concertul simfonic din această săptămână este dedicat muzicii secolului XIX. Compozițiile lui Beetoven, Grieg și Elgar vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii Sibiu condusă de dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă. Solist este pianistul Ovidiu Pârjol.

 Dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă a fost invitat permanent, între anii 1990-1991, la pupitrul orchestrei Operei de Stat din Chişinău. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din România și a susţinut turnee simfonice în Republica Moldova, Austria, Ungaria, Grecia și Japonia. Repertoriul său dirijoral cuprinde numeroase lucrări ale genului simfonic şi de operă din toate epocile muzicale.

Activitatea artistică a pianistului Ovidiu Pârjol s-a concretizat în perioada 1998 – 2020 în numeroase recitaluri, participări la festivaluri, emisiuni radio şi tv. Ovidiu Pârjol este profesor şi pianist acompaniator la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi artist activ în numeroase proiecte muzicale din zona muzicii clasice sau rock.

Programul serii:

Joi, 22 octombrie 2020, ora 17,00 și ora 19.00 – Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu

CONCERT SIMFONIC

Dirijor : Ovidiu Dan Chirilă

Ovidiu Pârjol – pian
În program:
Edward Elgar
– Serenadă pentru corzi în mi minor, Op 20

Ludwig van Beethoven – Concertul nr.4 pentru pian cu cvintet de corzi (orchestra)

Edvard Grieg – Aus Holberg’s Zeiten – suită pentru corzi

Bilete pe iabilet.ro

Parteneri strategici: Uniunea  Compozitorilor si Muzicologilor  din România (UCMR), Lions  Club Millenium Sibiu

Parteneri: Muzeul Brukenthal, Hotel Împăratul Romanilor

Evenimentele organizate de Filarmonica Sibiu sunt realizate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. 

Important: pentru a putea continua să ne bucurăm de muzică, vă reamintim că accesul în sala Thalia se face exclusiv pe la casa de bilete. Accesul se face cu 30 de minute înaintea începerii concertului, pentru a evita aglomerația. Vă rugăm să folosiți dezinfectantul pus la dispoziție și să purtați corect masca pe toată durata sejurului muzical. Vă rugăm să păstrați distanța de minim 1,5 metri față de alte persoane. Mai multe informații privind siguranța dumneavoastră găsiți în programul de sală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*