Muzică și culoare la Carnavalul Filarmonicii sibiene

Cea de a IV-a ediție a Carnavalului Filarmonicii va avea loc joi, 16 februarie 2023. Masca este obligatorie  la concertul de joi al Filarmonicii sibiene, iar purtătorul celei mai frumoase măști va fi premiat.

Foto: Filarmonica de Stat Sibiu 
Tradiționala petrecere dinaintea postului devine un nou prilej de întâlnire între melomani, dar și între public și muzicienii Filarmonicii, într-o atmosferă neconvențională.
Concertul simfonic de joi, 16 februarie 2023, ora 19.00, aduce pe scena Sălii Thalia un solist de calibru mondial: pianistul belgian Julien Libeer, onorat cu premiul “Juventus” pentru cel mai promițător tânăr solist european în 2008 și desemnat “Tânărul Muzician al Anului” de către Asociația Jurnaliștilor Muzicali din Belgia în 2010, printre multe alte distincții. La pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla dirijorul principal Tiberiu Soare. Programul muzical al serii ilustrează clasicismul prin Concertul pentru pian și orchestră nr. 27 în Si bemol major K595 de W.A. Mozart, dar și un baroc în haine noi, chiar de secol XX, reprezentat de Suita simfonică “Burghezul gentilom” op. 60 a lui Richard Strauss.
Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casa de bilete a Filarmonicii și pe www.iabilet.ro.
”Masca este din nou obligatorie la Filarmonica de Stat Sibiu, însă de data aceasta doar pentru amuzament. Provocăm spectatorii să poarte măști de carnaval la concertul de joi, iar noi vom premia purtătoarea sau purtătorul celei mai frumoase măști cu o cină romantică oferită de un restaurant emblematic al Sibiului: “Împăratul Romanilor”. De asemenea, cei de la Eco Zen Boutique ne invită pe toți să zăbovim în foaier sau în Chimnița Filarmonicii la un pahar de vorbă și vor oferi o selecție originală de vinuri nobile românești și beri artizanale, absolut inedite, pentru această ocazie special”, transmit reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.
Până miercuri, 15 februarie, în Sala Henry Selbing a Filarmonicii găzduim ateliere de creație a măștilor de carnaval, în colaborare cu Liceul de Artă Sibiu. Participarea se face în baza biletelor în valoare de 10 lei, cu programare prealabilă la telefon 0735.566.486.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*