Muzicieni de seamă pe scena Filarmonicii sibiene în cadrul Festivalului SoNoRo XVI „Dream Tigers”

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului SoNoRo ajunge miercuri, 10 noiembrie, pe scena Filarmonicii din Sibiu cu un concert extraordinar, susținut de nouă muzicieni români și străini. Festivalul a fost programat în perioada 29 octombrie – 14 noiembrie 2021, în București, Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca. Prin tema „Dreamtigers” organizatorii și-au propus să aducă un omagiu marelui scriitor sud-american Jorge Luis Borges.

În Sibiu, Festivalul SoNoRo va oferi un concert miercuri, 10 noiembrie, ora 19:00, la Filarmonica de Stat Sibiu – Sala Thalia, intitulat RIVER, TIGER, FIRE.

Titlul concertului, în acord cu tema generală a festivalului, face referire la un pasaj emblematic din opera scriitorului argentinian Jorge Luis Borges: „Timpul este o substanță din care sunt făcut. Timpul este un râu care mă absoarbe, dar eu sunt râul; este un tigru care mă distruge, dar eu sunt tigrul; este un foc care mă mistuie, dar eu sunt focul.”

În programul concertului sunt incluse lucrări de Claude Debussy, Ernest Chausson, Ernst von Dohnányi și Franz Schubert, interpretate de muzicienii Suyeon Kang (vioară), Pavel Berman (vioară), Răzvan Popovici (violă), Alexander Zemtsov (violă), Justus Grim (violoncel), Andreas Brantelid (violoncel), Diana Ketler (pian), Thorsten Johanns (clarinet) și Olivier Darbellay (oboi).

„Este o bucurie să revenim și în acest an pe scena Filarmonicii de Stat Sibiu, în cadrul Festivalului SoNoRo. Și de data aceasta ne respectăm promisiunea de a-i aduce în fața iubitorilor de muzică clasică din Sibiu pe câțiva dintre cei mai importanți muzicieni ai momentului și să oferim un regal muzical publicului. Sperăm ca prin gestul nostru să insuflăm speranță și un pic de optimism vindecător în revenirea la sălile de concert pline de public și la bucuria întâlnirii dintre semeni.” – a declarat Răzvan Popovici, Directorul executiv al Festivalului SoNoRo.

Participarea publicului este permisă doar în baza Certificatului verde COVID, pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*