Ne-am luat revanșa la Tg. Jiu

CSU Sibiu și-a luat revanșa în fața CSM Tg. Jiu, aseară, în deplasare, 80-74, în cadrul rundei a 22-a a Ligii Naționale de baschet masculin, după ce în tur a pierdut în Sala Transilvania cu 80-87.

Justas Tamulis a fost din nou principalul marcator al sibienilor (foto: CSU Sibiu)

Veniți după o pauză de o lună de zile (probleme medicale și întrerupere a campionatului pentru acțiunea lotului național), elevii lui Miguel Hoyo au văzut mai limpede jocul în debutul partidei, când au condus până aproape de finalul primului sfert, 6-2, 14-7 apoi 20-12. Oaspeții au revenit însă în forță și au egalat la 23.

Până la pauză, cele două echipe și-au împărțit perioadele bune, alternând la conducere. Ai noștri, cu doar 2 reușite din 9 aruncări de la distanță, au reușit totuși să intre la cabine în avantaj, 39-37.

Suișuri și coborâșuri

La reluare, echipa sibiană a început din nou bine, a crescut ecartul din nou la 8 puncte (54-46), după care a urmat o nouă cădere, un run de 14-2 al oaspeților fiind oprit de sirena care anunța finalul sfertului trei.

Intram în ultimele 10 minute cu un handicap de 4 puncte (56-60). Ca de obicei în acest joc, sibienii au început în forță, reușind un run de 15-2, pentru ca tabela să indice 71-62 în favoarea CSU. Părea că nu vom mai avea probleme, dar… cu 3 minute înainte de final, ne-am văzut din nou puși sub presiune, 71-69. Exact la timp, elevii lui Hoyo s-au concentrat ceva mai bine, au mai adăugat 7 puncte consecutive pe tabelă, astfel încât și-au asigurat mult dorita victorie, cea de-a noua din acest sezon.

Scor final: CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 74-80 (23-23, 14-16, 23-17, 14-24). Pentru CSU și-a făcut debutul și nou venitul Olaf Schaftenaar, transferat în această pauză competițională de la Basquet Girona.     

În etapa viitoare, CSU Sibiu se va confrunta din nou cu U-BT Cluj-Napoca, în Derbiul Ardealului, meci programat vineri 11 martie, în Sala Transilvania.

S-au remarcat

CSU Sibiu: Justas Tamulis 23 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, Lucas Tohătan 14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și Monyea Pratt 10 puncte, 6 recuperări și o recuperare, Padgett 9 puncte, 3 recuperări, Tanner McGrew 7 puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive. Au mai marcat: Blake – 6 puncte, Uță – 4, Schaftenaar – 3, Dragoste – 2 și Năstruț – 2.

Ce au declarat Justas Tamulis și Miguel Angel Hoyo:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*