Ne-au bătut cu aruncările de 3 puncte

Cu 12 aruncări de 3 puncte transformate, CSO Voluntari a învins CSU Sibiu, scor 78-71 (40-34), într-o partidă disputată în această seară, în devans, pentru etapa a 20-a Ligii Naționale de baschet masculin.

foto: CSU Sibiu

Cu o micuță dar aprigă galerie sibiană în tribunele Sălii „Gabriela Szabo“ din Voluntari, CSU a băgat spaima în gazde în startul partidei, după ceva mai bine de 4 minute având avantaj de 9 puncte, scor 2-11. A fost doar un foc de paie, pentru că elevii lui Hoyo au ratat apoi din toate pozițiile, iar ilfovenii au revenit, au egalat la 13, apoi au închis sfertul în avantaj, 17-15. Gazdele i-au ghicit pe ai noștri, au reglat într-un timeout și au jucat apoi la 3 puncte. Au avut 3 aruncări reușite. Noi am stat bine la recuperări (8), am blocat însă prost atacurile adverse, iar atacul a fost prea slab pentru a susține startul bun de meci.

În startul sfertului secund, am revenit cu un run de 7 puncte, pentru 17-22, după care am început din nou sarabanda ratărilor din poziții uneori ideale. La jumătatea sfertului, gazdele ne-au prins iarăși din urmă și au trecut la conducere, 27-26, pentru ca minutul de dinainte de pauză să ne găsească visători. De la 35-34, s-a făcut 40-34, ultima aruncare ifloveană fiind de 3 puncte, chiar înainte de sirenă, exact ce trebuia să blocăm.

La reluare, Voluntari a continuat jocul pentru aruncările de 3 puncte, găsind mai mereu un om liber, cu toate eforturile alor noștri. Și ne-au ciuruit: nu mai puțin de 5 aruncări reușite au dat aripi gazdelor, care au crescut diferența la 12 puncte, 65-53, la intrarea în ultimul sfert.

În sfertul patru, jocul a curs cam în același fel, cu jucători sibieni mai puțin inspirați în atac, astfel că la jumătatea intervalului diferența avea să se păstreze, 69-57.

McGrew a prins o treiță, Uță a adăugat 2 puncte, cele 7 puncte rămase între cele două echipe fiind perfect recuperabile. La 71-64, am ratat însă două atacuri consecutive, copilărește, fără măcar să aruncăm la coș. Gazdele au aruncat apoi tribuna în aer cu o nouă reușită de trei, 74-66. Părea că jocul s-a decis, ilfovenii s-au relaxat prematur, dar n-au găsit adversarul concentrat. Cu 23 de secunde înainte de final, tabela indica 76-71, am ieșit dintr-un nou timeout cerut pentru a mai scoate ceva din acest meci și ne-am trezit că s-au scurs 13 secunde până să facem un fault. Gazdele au transformat ambele libere și au închis tabela la 78-71.

Din dreptul galeriei sibiene se auzea, la final: „Te vom iubi, mereu! Te vom iubi, mereu!“. Fanii și-a făcut datoria și au avut atitudinea potrivită. Au dominat clar lupta din tribune. Anul acesta nu e al nostru, dar mergem înainte, cu bune și rele.

Scor final, CSO Voluntari – CSU Sibiu 78-71 (17-15, 23-19, 25-19, 13-18).

CSU Sibiu: McGrew a reușit un double-double, cu 16 puncte și 11 recuperări, Javion Blake a înscris 13 pct., Tohătan 11 pct, 8 recuperări, Pratt 11 pct, 5 rec., Uță a fost și el în double-double, cu 10 pct și 12 recuperări, Tamulis 4 pct (în 24 de minute pe teren).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*