Ne-au ciuruit în Derby-ul Ardealului! U-BT – CSU Sibiu 112-88 (59-47)

Campioana U-BT Cluj-Napoca ne-a administrat cea mai dură corecție din istoria partidelor directe, 112-88 (30-20, 29-27, 28-19, 25-22), aseară, în BTarena, într-un meci din etapa a 4-a a Ligii Naţionale de baschet masculin.

foto: facebook/CSU Sibiu

În fața unei echipe sibiene cu probleme grave în apărare, gruparea de sub Delul Feleacului și-a făcut antrenamentul cu public înaintea partidei de marți din 7Days EuroCup, cu Reyer Veneția. Și ce antrenament! Alb-negrii ne-au condus la un moment dat cu 32 de puncte diferență pe tabela de marcaj și au atins borna 100 cu mai bine de 6 minute înainte de final, în uralele publicului, după o aruncare liberă a lui Andrija Stipanović. Jocul colectiv al clujenilor a funcționat ca la carte, dovadă fiind cele 31 de pase decisive distribuite de către jucători.

Baschetbaliștii campioanei au purtat echipamente roz pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân.

La final, antrenorul U-Banca Transilvania s-a arătat satisfăcut, chiar dacă echipa sa nu ar fi la capacitate maximă. „Le-am spus băieților că meciul a reprezentat o oportunitate de a fi mai buni. Nu suntem în punctul maxim al jocului nostru, este normal să fie așa. Fiecare antrenament trebuie tratat ca o șansă de a progresa. Acum ne vom odihni, deoarece ne așteaptă un joc extrem de important în EuroCup”, a declarat Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Walton a fost din nou principalul marcator pentru CSU Sibiu, cu 18 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Whelan a înscris 16 puncte, reușind și 4 recuperări și 6 pase decisive, iar Vuk Dordevic 15 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Blumbergs a reușit 13 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Au mai înscris Crespo 9 pct, Dragoste 7 pct, Ionescu 6 pct, Barro 4 pct.

Ofensiva a funcționat

Miguel Angel Hoyo, antrenorul „vulturilor“, a spus la final că ofensiva sibiană a funcționat, dar că nu a reușit să înscrie cu un punct mai mult decât adversarul. „A fost un meci dificil. În prima repriză cred că am reușit să ne ținem bine, în special în ofensivă. Am fost agresivi, am ales aruncările bune și am înscris. Am suferit puțin și apoi am văzut cum diferența trecea de 20 de puncte, dar nu am renunțat. Am continuat să luptăm, dar la un moment dat a părut că cedăm, iar ei au rupt total jocul și s-a terminat. Ambele echipe au practicat un joc în viteză și așa s-a marcat mult. Ofensiva a funcționat și de asta e și scorul de pe tabelă. La final trebuie să marchezi un punct mai mult decât adversarul și nouă nu ne-a ieșit. Nivelul nostru în repriza a doua nu a fost bun”, a declarat Miguel Angel Hoyo la capătul jocului de la Cluj-Napoca.

În etapa a 5-a, CSU Sibiu va juca în Sala Transilvania, urmând să întâlnească Rapid București. Meciul este programat luni, 31 octombrie, de la ora 18.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*