„Ne dorim pur și simplu să cântăm din nou”

Astăzi, 15 mai, de la ora 12, Filarmonica de Stat Sibiu va fi prima instituție de spectacole care va da tonul unui exercițiu de revenire la viața culturală a orașului, în contextul distanțării sociale.

O parte dintre membrii orchestrei vor oferi un concert fără public, pentru ca în oraș să se audă din nou muzica instrumentelor, iar trecătorii să se poată bucura de sunete și atmosfera orașului într-un mod responsabil.

„Muzicienii vor fi dispuși în mai multe puncte exterioare ale Sălii Thalia, în scopul de a evita orice formă de aglomerare. Ne dorim pur și simplu să cântăm din nou, iar acest concert va fi un tribut adus bucuriei de a trăi, purtând permanent în minte regulile noii conviețuiri comunitare, cauzate de pericolului COVID-19”, a spus Cristian Lupeș, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Transmisiunea live va fi asigurată pe livestreamromania.ro și filarmonicasibiu.ro.

Revenire la frumos

Concertul face parte dintr-o campanie inițiată de Filarmonica de Stat și Clubul Lions Brukenthal Sibiu, cărora li s-a alăturat compania Metropolis.

„Lions înseamnă, în aceste zile, solidaritate cu cei încercați, cei din prima linie. Dar totodată,  Lions este aproape de oamenii de cultură, aproape de cei care se hrănesc cu emoțiile oamenilor. Acest proiect s-a născut ca un început  de revenire la frumos, la bucurie, la emoție”, a mărturisit Tiberiu Drăgan, președinte Lions – Zona 1 Centru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*