Nemulțumiri privind reglementarea comerțului pe strada Nicolae Bălcescu, exprimate în Consiliul Local

La finalul ședinței de Consiliu Local de astăzi, un întreprinzător din Sibiu, Lucian Costea a ținut să își prezinte nemulțumirile în fața consilierilor.

Foto: Captură video Primăria Sibiu

Lucian Costea spune că se ocupă cu vânzarea de porumb fiert de peste 10 ani în Sibiu, iar pe strada Nicolae Bălcescu de 4 ani.

„ În toată această perioadă, pentru acest tip de comerț nu  am fost obligați să avem o locație autorizată în fața imobilului unde ne desfășurăm activitatea, funcționam cu autorizații de comerț ambulant. După aprobarea acestei hotărâri, vineri, 3 martie am fost informat de schimbările care le aduce aceasta hotărâre. Practic eu eram obligat ca în decurs de o săptămână să îmi găsesc un spațiu comercial, să îl închiriez, să îmi autorizez punctul de lucru apoi să obțin autorizațiile DSVSA și DSP și ulterior sa depun aceste documente pentru a primi acordul de funcționare și fișa de valabilitate. Ținând cont ca toate aceste documente se eliberează în cascadă și la fiecare instituție în parte au termene de 30 de zile, eu trebuia sa le obțin pe toate in 7 zile” a spus Lucian Costea în fața consilierilor.

Lucian Costea afirmă că mai are și un stand de înghețată pe strada Nicolae Bălcescu la nr 12.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Locația nu mi-a fost autorizată pentru ca fișa de valabilitate era expirată la momentul depunerii cererii și completări ulterioare nu se permit. Termenul pentru eliberarea fișei de valabilitate este de 30 de zile, iar eu trebuia să îl am în 7 zile conform calendarului din hotărâre” a spus Lucian Costea.

El a cerut consilierilor să reia procedura de distribuire a amplasamentelor pentru comerț de pe strada Nicolae bălcescu, în cazul celor care au rmas nedistribuite.

În sprijinul său a venit și consilierul USR Diana Mureșan care, adresându-se primarului Astrid Fodor, a propus reluarea distribuirii amplasamentelor comerciale, dar cu termene de depunere a documentațiilor mai realiste.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*