Nici indicatoarele montane nu scapă de vandalizări

Drumețiile în aer liber reprezintă pentru majoritatea oamenilor un moment de relaxare, de deconectare de la problemele cotidiene şi de reunire cu natura.

Din păcate, pentru anumite persoane, se pare că drumețiile reprezintă ocazia să-și refuleze frustrările, să-și etaleze „educatia”, vandalizând infrastructura montană.

„În contextul evenimentului EuroRando cât și al proiectului Anii Drumeției, în anul 2021 Serviciul Public Salvamont Sibiu alaturi de echipa Anii Drumeției, asociatii de profil care au asigurat manopera lucrarilor( Florin si Prietenii), Consiliul Județean Sibiu în calitate de finanțator au refăcut infrastructura a 130 km de trasee montane insemnând remarcarea traseelor, schimbarea stâlpilor pentru indicatoare, refacerea săgeților de direcție cât si realizarea unor trasee montane noi.

Din păcate asistăm neputincioși cum efortul unor instituții şi ale unor persoane pasionate de zona si cultura montană, este distrus de niste persoane cu diferite frustrări.

Sperăm ca organele abilitate să se autosesizeze și sa înceapă patrularea in zona montană pentru asigurarea ordinii publice și pentru stoparea vandalismului asa cum prevede statutul lor” au transmis reprezentanții Salvamont Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*