Nini Săpunaru: La ora actuală, nu mai sunt producători în pieţe!

În piețele din România nu mai sunt producători, la ora actuală, este de părere liberalul Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor.

„La ora actuală nu mai sunt producători în pieţe. S-a dat o lege ca să încurajăm producătorii să ajungă în pieţe. Nu ştiu de ce trebuie să aibă neapărat carnet de producător, carnet de comercializare, nu există. Multe primării nu au eliberat aşa ceva. Ba, avem informaţii că primarii au puţine carnete de comercializare şi au împărţit câte două-trei foi la fiecare”, a spus Săpunaru, vineri, într-o vizită în judeţul Sibiu.

Acesta atrage atenţia că unii producători nu vor să îşi procure aceste carnete pentru că „au senzaţia că vor fi fiscalizaţi la sfârşitul acestui an”. O parte din cei care şi-au luat aceste carnete de producători se plâng că au primit doar unul pentru fiecare familie, asta în condiţiile în care există familii de ţărani ai căror membri vând în trei-patru pieţe din ţară. „Am făcut o lege cu care am blocat România. Peste zece zile, vom avea o discuţie cu administraţiile pieţelor din România”, a spus Nini Săpunaru.

Acesta a discutat vineri, în Sălişte, cu aproape o sută de producători şi fermieri locali, „mai multe asociaţii de producători din zonă, aproape o sută de fermieri şi cu reprezentanţii comisiilor locale din domeniul agriculturii, din judeţele Alba, Mureş şi Braşov”, potrivit Dianei Pavelescu, copreşedintele Comisiei de Agricultură din cadrul PNL Sibiu. Nini Săpunaru a menţionat că intenţionează să discute cu producătorii şi fermierii locali în aproape toate judeţele ţării.

„Agricultura trebuie să aibă o contribuţie cât mai importantă la Produsul Intern Brut. Agricultura trebuie să intre pe făgaşul normal cu noul guvern PNL”, a conchis senatorul Nicolae Neagu, primvicepreşedinte PNL Sibiu.

Liderii liberali s-au întâlnit, la Săliște, cu mai mulți crescători de animale si reprezentanți ai asociațiilor acestora, dar și cu primari din zonă, pentru a le prezenta programul PNL în domeniul agriculturii

Liderii liberali s-au întâlnit, la Săliște, cu mai mulți crescători de animale si reprezentanți ai asociațiilor acestora, dar și cu primari din zonă, pentru a le prezenta programul PNL în domeniul agriculturii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*