Noapte grea pentru pompierii sibieni

O gospodărie din Poiana Sibiului s-a făcut scrum, azi-noapte, însă din fericire incendiul nu a făcut victime.

În jurul orei 03:20, pompierii militari ai Punctului de lucru Săliște și Miercurea Sibiului au intervenit de urgență cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD în Poiana Sibiului, pe strada Vale, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

„La sosirea forțelor la fața locului, incendiul se manifesta violent la casa de locuit construită în mare parte din lemn (bârne), precum și la anexele, grajd, șură. Intervenția a fost îngreunată de accesul dificil al autospecialelor de intervenție până la locul evenimentului. În sprijinul pompierilor militari au intervenit membrii SVSU Poiana Sibiului. Proprietarul a suferit arsuri minore pe un braț și a primit îngrijiri medicale refuzând transportul la spital. A ars casa și anexele pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum neprotejat corespunzător făță de materiale combustibile”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Blocată în casă

Tot în cursul nopții trecute, în jurul orei 23:15, pompierii Detașamentului Sibiu au intervenit pe str. Colinei din municipiul Sibiu, pentru deblocarea ușii unui apartament. „În apartament se afla o persoană de sex feminin, de circa 39 de ani, conștientă, care nu se putea mișca din cauza unor afecțiuni ale coloanei vertebrale. S-a deblocat ușa apartamentului care se afla la etajul III al unui bloc și echipajul SMURD i-a acordat îngrijiri medicale”, au mai anunțat salvatorii sibieni.

Accident la Orlat

Spre dimineață, în jurul orei 04:30, un echipaj SMURD a intervenit în localitatea Orlat, unde un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă și s-a răsturnat în șanț. La fața locului s-au acordat îngrijiri unui bărbat, iesit din autoturism, care a fost transportat la UPU Sibiu cu traumatism cranio-facial.

În ajutorul oamenilor străzii

Pe perioada sezonului rece, când temperaturile sunt scăzute, echipaje SMURD din cadrul subunităților ISU Sibiu efectuează, pe timpul nopții, patrulări pe raza județului Sibiu în sprijinul persoanelor fără adăpost în vederea acordării de îngrijiri medicale și transport către spațiile special amenajate. „Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate ieri, 13 februarie, în cursul nopții echipajele SMURD din cadrul subunităților ISU Sibiu au efectuat un număr de nouă patrulări în care nu au fost identificate persoane fără adăpost. Rugăm cetățenii care observă persoane fără adăpost să sune la numărul unic de urgențe 112 și să ne anunțe locul unde se află acestea, iar echipajele de salvatori le vor prelua pentru a le transporta la locurile special destinate”, precizează ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*