Noaptea cercetătorilor îi așteaptă pe sibieni și în acest an

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va organiza, şi în acest an, Noaptea Cercetătorilor 2016, un eveniment european de mare amploare care le oferă sibienilor ocazia de a se întâlni cu cercetători din diverse domenii și de a lua parte la acţiuni ştiinţifice inedite, organizate într-o atmosferă distractivă şi neconvenţională.

DSC_6387În data de 30 septembrie 2016, ȋncepând cu ora 16.00, universul fascinant al ştiinţei îşi va deschide porţile în mai multe locaţii ale Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Facultatea de Medicină, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere și Arte / Facultatea de Ştiințe Socio Umane – unde se vor organiza experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, science – cafe, vizite în laboratoare și multe alte activități destinate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor. ”Ne propunem să le oferim o altă imagine a vieții universitare și a carierei de cercetător. Cercetătorii de toate vârstele, profesorii cu experiență dar şi doctoranzi, studenți şi elevi vor intra în dialog cu sibienii; aceștia vor deveni prin și împreună cu Universitatea „Lucian Blaga” parte a unui eveniment european de anvergură prin care toți ne gândim la beneficiile prin care știința, cercetarea și cercetătorii ne fac viața mai frumoasă”, a declarat prof. univ. dr. Claudiu Vasile Kifor, prorector al ULBS.

Record de participanţi

Organizatorii estimează că pe la cele aproximativ 70 de standuri, din 6 locaţii vor trece aproape 10.000 de vizitatori. ”Am pregătit concursuri pentru studenți şi elevii din peste 40 de licee şi şcoli; aceştia vor expune proiecte prin care vor arăta ȋn ce fel pot contribui la dezvoltarea orașului Sibiu și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului, cele mai bune proiecte urmând a fi premiate ȋn cadrul acestui eveniment”, a adăugat prof. univ. dr. Claudiu Vasile Kifor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*