Noi perspective descoperite la ultima Conferință Științifică Națională Studențească

Provocările viitorului au fost dezbătute de studenții din țară și din străinătate la Facultatea de Științe Socio-Umane la conferința științifică națională studențească „Noi provocări în științele socio-umane la începutul mileniului III”.

Facultatea de Științe Socio-Umane din Sibiu a organizat în data de 5 iunie cea de-a treia ediție a Conferinței Științifice Naționale Studențești „Noi provocări în științele socio-umane la începutul mileniului III”, în variantă online.

Peste 80 de studenți din Sibiu și de la alte facultăți de profil din țară și din străinătate au avut ocazia să prezinte rezultatele activității lor de cercetare și să discute cu profesorii și colegii despre provocările viitorului, pornind de la o bază științifică. Studenții au discutat despre o serie de teme din diferite domenii care îi preocupă. Migrația, influența factorilor de personalitate asupra inteligenței emoționale și a stimei de sine, digitalizarea, abandonul școlar, violența în discursul politic, bullying-ul, populismul, influența social media sunt doar câteva dintre temele aduse în dezbatere de participanți.

Sesiunea de anul acesta a debutat cu două prelegeri ținute în plen de două invitate din mediul academic din Europa și Canada: dr. Andra CIOLTAN-DRĂGHICIU (Universitatea din Graz / Universitatea Andrassy Budapesta) și dr. Raluca BEJAN (Universitatea Dalhousie, Canada).

Evenimentul a inclus și o sesiune de comunicări dedicată studenților din mediul academic internațional, dar și studenților români, beneficiari ai burselor de studiu acordate prin programul Erasmus +. Prezentările și dezbaterile din cadrul acestei secțiuni s-au desfășurat în limba engleză.

„Iată că și în aceste condiții, nu așa prielnice, facultatea noastră a organizat online această minunată conferință studențească, la care au participat studenți din mai multe centre universitare din țară și din străinătate (Cipru, Germania, Grecia, Malta, Spania). A fost un real dialog, participanții demonstrând un viu interes pentru științele socio-umane”, a declarat prof. univ. dr. Daniel MARA, decan al Facultății de Științe Socio-Umane.

La sesiunile științifice au participat studenți de la diferite specializări: Istorie, Jurnalism, Comunicare și Relații Publice, Sociologie, Resurse Umane, Asistență Socială, Psihologie, Relații Internaționale și Studii Europene, Științe Politice, Studii de Securitate.

„Conferința Studențească a oferit șansa de a se manifesta tuturor studenților pasionați de științele socio-umane. În cadrul conferinței, studenții au avut ocazia să descopere noi teme actuale, noi perspective și, desigur, au avut ocazia să dezbată anumite subiecte pe interesul tuturor. Astfel participanții au reușit să dezvolte interese față de diverse domenii și, nu în ultimul rând, studenții din toată țara au avut privilegiul de a se întâlni, chiar și în context de pandemie”, a explicat Ana Cucovici, studentă, anul III, Departamentul de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, Facultatea de Științe Socio-Umane din Sibiu.

Această conferință face parte dintr-o serie de evenimente științifice și culturale organizate pentru și cu studenții de la Facultatea de Științe Socio-Umane, cu scopul de a face împreună pași spre o comunitate științifică studențească veritabilă, care să completeze armonios comunitatea științifică profesorală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*