Noi reguli în pandemie

Persoanele vaccinate vor putea ieși din casă după ora 18 în zonele carantinate.

Se schimbă regulile de pandemie. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat modificarea mai multor restricții care intră în vigoare în localitățile în care incidența depășește 3 cazuri la mia de locuitori, așa cum este Șeica Mică.

„Nu se vor închide magazinele la ora 18 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a declarat Florin Câțu.

„Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a mai spus premierul.

Cîțu a mai anunțat și că după noile modificări, copiii cu vârste între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați în localitățile în care incidența este de peste 3 la mie la intrarea în locurile publice sau localuri.

Conform vechilor prevederi, la o incidență de peste 3 la mia de locuitori, toate magazinele se închideau la ora 18, iar deplasarea între orele 20 și 5 se putea face doar pe baza unei declarații pe proprie răspundere și pentru motive bine întemeiate, indiferent dacă persoanele erau vaccinate sau nu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*