Noile stele ale Sibiului

Actriţa franceză Isabelle Huppert a lăudat, ieri, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), unde a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, alături de Peter Sellars, Hideki Noda, Ioan Holender, Mikhail Baryshnikov şi Wajdi Mouwad.

După primirea distincţiei, Isabelle Huppert a spus că este onorată să fie la FITS, relatează Agerpres. Actriţa franceză este vedeta care marchează ultimele două zile ale festivalului sibian.

Mikhail Baryshnikov, Isabelle Huppert, Peter Sellars, Hideki Noda, Ioan Holender și Wajdi Mouawad sunt cei șase artiști cu care s-a îmbogățit aleea culturală / foto: Sebastian Marcovici

Isabelle Huppert, care a început 2017 cu un premiu Cesar, un Glob de Aur, o nominalizare la Oscar şi un premiu Moliere onorific, a încheiat anul în aceeaşi notă, la Roma, unde a primit Premiul European pentru Teatru.

Huppert a jucat în peste 100 de filme şi în numeroase producţii. A câştigat multiple premii pentru cea mai bună actriţă: la Festivalul de film de la Cannes pentru Violette Noziere şi Pianista, la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova pentru Madame Bovary, la Festivalul de Film de la Veneţia pentru ‘Une affaire de femmes’ şi ‘La Ceremonie’, care i-a adus şi Premiul Cesar.

Ea va dialoga, astăzi, de la ora 12,00, la Sala Thalia, cu regizorul Cristian Mungiu, premiat şi el la Cannes.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*