Noua hartă de putere în PSD. Sibiul, comparat cu BMW-ul lui Iohannis

Județul Sibiu a primit de la Guvern cei mai puțini bani, potrivit deputatului Cătălin Nechifor, de la partidul Pro România.

Deputatul Cătălin Nechifor, fost membru al PSD, în prezent membru al partidului condus de Victor Ponta, susține că banii alocați de Cabinetul Dăncilă prin Hotărârea de Guvern nr. 977 adoptată pe 13 decembrie creionează „noua hartă de putere în PSD”. Adică, actul normativ indică liderii locali care se află în acest moment în grațiile lui Liviu Dragnea, respectiv pe cei care au ieșit. „Guvernul a publicat vineri noua hartă de putere în PSD, prin Hotărârea de Guvern 977, prin care se alocă bani pentru finanțarea cheltuielor curente și de capital în anumite localități din județele patriei. Sumele provin din Fondul de Rezervă al Guvernului, prin grija prim-ministrului”, scrie deputatul pe contul său de Facebook, citat de Digi 24.

Acesta precizează că nu au fost publicate criteriile în baza cărora s-a făcut repartizarea banilor și că, din suma totală de 262,67 milioane lei, singurul sector al Capitalei care a primit ceva este sectorul 4 (administrat de Daniel Băluță, care s-a plasat, în ultimele luni, de partea lui Liviu Dragnea, în conflictul din PSD – n.r.). Sectorul 4 a primit 38,9 milioane lei.

Un Top 10 întocmit de Nechifor după sumele distribuite de la Guvern arată astfel:

1. Vaslui – PSD – 19,346 milioane lei
2. Giurgiu – PSD – 18,167 milioane lei
3. Maramureș – PSD -16,2 milioane lei
4. Teleorman – PSD – 15,461 milioane lei
5. Vâlcea – PSD -15,213 milioane lei
6. Galați – PSD – 11,223 milioane lei
7. Tulcea – PSD – 10,17 milioane lei
8. Mureș – PNL – 9,136 milioane lei
9. Iași – PSD – 8,965 milioane lei
10. Neamț – PSD – 7,861 milioane lei.

„Sibiul ia cea mai mică alocare din țară, 171 mii lei (adica vreo 40 de mii de Euro, cam cât un BMW dintr-ăla pe care îl folosea primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pe vremuri)”, mai scrie fostul deputat PSD.

Acesta susține că marii perdanți sunt liderii de la Suceava, Dâmbovița, Bacău, Olt, Gorj, Caraș Severin, Buzău, Brăila și Dolj.

„La repartizarea sumelor pentru cheltuielile curente și de capital în județele patriei, lucrurile stau cam așa:

– 226,886 mii lei în județele conduse de PSD
– 35,784 mii lei în restul județelor.

Sigur că la repartizarea în interiorul județelor, pe localități, au fost alocate sume de bani și primarilor de altă culoare decât PSD sau ALDE, dar scopul este evident, vin alegerile europene și cine dă de mâncare, acela primește și recunoștință la vot”, conchide parlamentarul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*