Nouă premieră culturală: Filarmonica de Stat Sibiu câștigă un premiu important

După evidenta schimbare de viziune din luna august 2019, Filarmonica de Stat Sibiu condusă de dirijorul Cristian Lupeș a câștigat premiul  pentru „Muzică” acordat de Radio România Cultural. Sibiul marchează o nouă premieră culturală. Este pentru prima dată în 20 de ani când la categoria muzică este nominalizată si apoi câștigă o instituție filarmonică națională.

Premiile Radio România Cultural au fost acordate azi de la ora 17.00, în cadrul  ediției speciale a emisiunii GPS Cultural.

Anca Mateescu și Luana Pleșea au anunțat câștigătorii acestor distincții, oferite pentru întreaga activitate unor personalități marcante ale culturii române.

Lista categoriei MUZICĂ: Elena Mândru, pentru albumul ”Folkloric moods”; Robin and The Backstabbers, pentru lansarea albumului alternativ,  ”Vladivostock”, a treia parte a trilogiei, ”Bucovina overdrive”.  Filarmonica de Stat Sibiu a fost nominalizată datorită ”activității artistice foarte consistente din 2019”.

Noua viziune în conducerea Filarmonicii de Stat Sibiu a contribuit decisiv în obținerea acestui premiu, potrivit unui comunicat transmis de Filarmonică.

Noile tipuri de manifestări propuse, implicarea în proiecte majore culturale naționale și internaționale, noua imagine și noul tip de comunicare, îndreptate către viitor au impresionat juriul si publicul din toată țara, nu doar spectatorii sibieni. Astăzi, Sibiul are cea mai activă filarmonică din România.

„Bucuria premiului se îmbină cu tristețea momentelor grele prin care trecem. Înțelegem, mai bine decât în orice alt moment, menirea noastră socială: existăm pentru a vă oferi memente de speranță și forța de a rezista. Ne-ar fi plăcut să ne putem mândri cu această onorantă distincție, dar vă vedem îngrijorați și ne dorim acum să împărtășim cu voi toată această onoare. Vrem ca premiul să ajungă la toți abonații nostril, la miile de copii care se amuză vinerea la concertele educative, la iubitorii de jazz din Chimnița noastră și la toți cei care ne dau câte un like sau share pe internet. O fracție a premiului ajunge desigur și la cei care ne-au educat și ne-au crescut. Mulțumim Consiliului Județean Sibiu pentru efortul și curajul de a ne fi alături și când avem idei trăsnite dar și acum, în această perioadă grea. În numele publicului din Sibiu și din România, adăugăm membrii Filarmonicii de Stat Sibiu și mulțumim juriului și Radio România Cultural pentru curajul de a ne da acest premiu. Promitem că vom rămâne la fel de activi! Premiul va fi donat pentru a sprijini lupta cu COVID 19, inițiativă pe care vă invit să o urmați”, a declarat la Radio România Cultural dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

În această lună se derulează „Stagiunea Online”, proiect adaptat situaţiei de criză, care include publicarea online a concertelor educative, înregistrări cu muzicienii sibieni, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto si multe altele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*