Noul ambasador al Germaniei promite să sprijine programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 | VIDEO

Anul 2019, când Sibiul va deține titlul de Regiune Gastronomică Europeană, oferă județului și României ocazia de a-și îmbunătăți imaginea pe plan extern, este de părere E.S. Cord-Hinrich Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, motiv pentru care diplomatul german va promova acest proiect.
Întrebat de Mesagerul de Sibiu dacă va susține programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019, Meier-Klodt a dat asigurări că îi va sprijini puternic. „Cred că este o ocazie minunată pentru această regiune de a-şi prezenta calităţile, dar şi imaginea unui număr de oameni şi mai mare. În cariera mea diplomatică, am avut şansa de a ocupa funcţia de ataşat pentru afaceri culturale al RFG la Londra şi de a mă ocupa de imaginea – pe atunci, relativ proastă – pe care britanicii o aveau despre Germania. Am avut o serie de activităţi pe care am încercat să le implementăm pentru a îmbunătăţi această imagine, însă fără succes. Ştiţi care a fost evenimentul care a realizat schimbarea cea mai profundă a situaţiei? Fotbalul! Campionatul Mondial de Fotbal din 2006. Atunci, mii și mii de cetăţeni britanici au călătorit în Germania pentru a vedea cu ochii lor acest eveniment sportiv şi, fiind la faţa locului, s-au convins de realitatea din Germania şi au reuşit astfel să-şi demonteze acele stereotipuri. Regiunea dvs. are deja un renume foarte bun, dar este important este ca un număr şi mai mare de oameni să se convingă pe propria piele, să vadă acest lucru. Importanţa acestui eveniment constă tocmai în aceea că oferă ocazia ca imaginea României să fie propagată din ce în ce mai mult în exterior”, a explicat ambasadorul.

E.S. Cord-Hinrich Meier-Klodt, care și-a luat în primire postul de ambasador la București în urmă cu aproximativ două luni, s-a aflat pentru prima oară la Sibiu, timp de două zile. „Am așteptat acest moment cu nerăbdare! Acest oraș are o reputație bună în România și în lume și la noi. Vă asigur că Sibiul și regiunea sunt centre de importanță majoră și din punctul de vedere al Germaniei. Sibiul este un oraș de care populația poate fi mândră. Este o primă vizită, cu siguranță nu e și ultima”, a precizat ambasadorul german, într-o conferință de presă susținută astăzi la Consulatul German din Sibiu.
Ieri și astăzi, Meier-Klodt a avut întâlniri cu primarul Astrid Fodor, președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, prefectul Cristian Roman, episcopul evanghelic Reihart Guib, precum și cu reprezentanții Forumului German, ai Clubului Economic German, Colegiului „Brukenthal” și Școlii „Charlottte Dietrich”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*